torsdag 19 mars 2009

Lästips! Ska leva på 97 kr – per dag

consume&work.jpg


Bild: Max Italiaander

Köpstopp väntar för Aftonbladets Jessica Ritzén, 38, som ska leva på socialbidrag i en månad och blogga om det. Med en vanlig månadslön på 35 000 kr skall hon nu klara sig på 8 281 kr i månaden.


Relaterade inlägg:
Halva lönen
Tema jul - snabba cash
Lyxfällan - ett liv på kredit

4 kommentarer:

 1. Jessicas blogg måste bojkottas och hon borde ställas ut för allmän prygling. Att ens förolämpa alla de som faktisk har det ekonomiskt svårt genom att "tvingas" leva på socialbidrag i endast en månad är ju till och med under Aftonbladets värdighet. Vi talar om 4 veckor, inte 6 månader eller ett år, det kommer ju inte ens märkas för en normal förnuftig människa att det är lite tomt i plånboken.

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte vad jag ska tycka om bloggen. På ett sätt är det ju bra att någon faktiskt belyser hur svårt det är att leva på socialbidrag. Samtidigt får hon inte mina sympatier när hon står med matlådan med tortellini inhandlade på ÖoB. Hon kanske inte är nån höjdare köket antar jag? Som Hector skriver. Det är stor skillnad på 4 veckor och 6 månader. När ens enda par skor är utslitna. Skafferi, kyl och frys ekar tomt. Barnens kläder är urvuxna, utslitna, matsäck ska med till dagis/skola (glöm att skolan är avgiftsfri) osv osv... När jag själv levt som ensamstående mamma och student (periodvis på soc) gick jag ofta och sjöng "Somliga går med trasiga skor" för mig själv när vattnet sipprade in så fötterna blev blöta. Det här inlägget väljer jag för övrigt att publicera som anonym. Ni förstår säkert varför.

  SvaraRadera
 3. En månad är ingen match, om man slipper tandläkare, glasögon, och sånt.

  SvaraRadera
 4. Visst kan man ha åsikter om att en månad på socialbidrag inte är något att skryta om men samtidigt kanske hennes upplevelser kan bidra till att sticka hål på fördoma rom socialbidragstagare. Rekomenderar för övrigt även SvDs gamla serie om fattigsverige:
  http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_227325.svd

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin