måndag 9 mars 2009

Årets Ekokrog 2009: Pontus!


"För en målmedveten satsning på ekologiska och närproducerade råvaror av hög kvalitet med imponerande kontroll i både kök och matsal. Trots sitt trendsättande har de långsiktiga ambitioner för en uthållig gastronomi med tanke på såväl den egna verksamheten som djur och natur."
Så löd motiveringen när Pontus! i Stockholm utsågs till Årets Ekokrog 2009 av EkoMatCentrum och White Guide. Priset delades ut på White Guide Galan, restaurangernas egen Oscarsgala på Vinterträdgården, Grand Hotel den 9 mars.
White Guide och EkoMatCentrum - Informationscentrum för Ekologiska Produkter, samarbetar för att lyfta fram restauranger som arbetar med kvalitetsråvaror framställda på ett ekologiskt och hållbart sätt. Utmärkelsen "Årets Ekokrog" delas nu ut för fjärde gången (förra året vann Ängavallen).

Fler restauranger arbetar nu medvetet med ekologisk mat och dryck och dessa krogar utmärks i White Guide med en eko-symbol.

Läs mer!
Fler restauranger, caféer och cateringföretag med hög andel ekologiskt finns på www.ekokrogar.se

1 kommentar:

  1. Vilken kul och trevlig blogg du har. Har lagt till dig på Bloglovin. Ska bli spännande att följa. Ha det gott så länge!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin