måndag 30 mars 2009

Matmåndag - the One Block Diet

colorful vegetables
Bild: computix

We’re longtime fans of the local eating movement, which champions getting food grown as close as possible to where you live. About a year ago, we took this to its logical conclusion: Instead of a 100-mile or 50-mile diet, how about a one-block diet? We’d raise everything at Sunset, in a backyard-size plot, for a late-summer feast (and a lot of cooking beyond).

Förra veckan bloggade jag om mitt och andras dåliga matsamvete. På trädgårdstidningen Sunsets redaktion drömde man om närodlat och bestämde sig för att satsa på riktigt nära odlad mat, en egen köksträdgård. Målet var att kunna laga till en riktig brakmåltid med egenodlat i slutet av säsongen. För att göra det lite mer spännande satsade man även på att göra egen öl och eget vin. Följ projektet på the One Block Diet blog eller läs/lär mer i deras guider:

1 kommentar:

  1. Vilket härligt projekt!
    Själv har jag för avsikt att klara en helekologisk månad på begränsad budget, för att bevisa att det inte är varken dyrt, svårt eller tråkigt. Risken för präktighetsstämpel får jag väl leva med ;)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin