lördag 21 mars 2009

Inför Earth hour


Den 28/3 är det dags för Earth hour som inträffar klockan 20.30-21.30. Redan nu är omkring 1400 städer i 80 länder anmälda, däribland i Sverige där 65 kommuner, hundratals företag, organisationer och tusentals privatpersoner redan anmält sitt deltagande på WWFs hemsida. Earth Hour startade i Sydney för två år sedan, blev en stor succé och förväntas i år med uppskattningsvis en miljard deltagare bli den största globala manifestationen någonsin, Världsnaturfonden WWF uppmanar svenska folket att visa sitt kraftfulla stöd för klimatet genom att släcka sina lampor under Earth Hour 2009. Det är en signal till världens beslutsfattare att ta klimatförändringarna på allvar.

Earth hour från A till H

Arla
Mejerijätten Arla "släcker" mjölkpakten och tillverkar två miljoner liter mellanmjölk i svart förpackning.

Fototävling
Canon och Världsnaturfonden WWF bjuder in till Sveriges första nationella fototävling om klimatmanifestationen Earth Hour. Fånga nedsläckningen på bild och tävla på Fotosidan.se. En jury med bland andra fotografen Pieter ten Hoopen och DN:s bildchef Roger Turesson utser vinnarbilderna.

Helsingborg
Helsingborgs stad deltar genom att släcka fasadbelysningen på Rådhuset, Kärnan och Dunkers kulturhus.

Hotell
Som en del i hotellets miljöarbete kommer Stockholms största hotell, Clarion Hotel Sign, att delta genom att släcka lamporna under en timme. Clarion Hotel Sign arbetar intensivt med miljöfrågor och är just nu mitt uppe i arbetet med miljöcertifiering genom ISO 14001.

2 kommentarer:

  1. Är "miljard" en typo eller tror de faktiskt det?!

    SvaraRadera
  2. De tror nog på en miljard deltagare, vi får väl se på lördag...

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin