lördag 7 november 2009

Göteborgs snyggaste marknad

bruka

Imorgon är det dags för första omgången av Bruka Eko Design Marknad, en marknad skapad av och för de små designers i Göteborg som valt att arbeta med hållbar konsumtion. Marknaden hålls på the yoga place, Kastellgatan 22, kl. 11-16

Bruka Eko Design Marknad har kvalité som riktmärke. Det är inte en loppis utan en marknad för högkvalitativ design och hantverk där kreatören tagit ställning och vill arbeta så miljövänligt som det är möjligt genom att till exempel genom att jobba med återvunnet material, välja ekologiska produkter och närproducerade varor när det finns möjlighet.i deras fält.

Bruka Eko Design Marknad ger en möjlighet för konstnärer och designers att under vintersäsongen sälja sina produkter på marknad och på så sätt möta sina kunder personligen då många jobbar med egna små nätbutiker eller säljer genom små butiker. Det ger också en möjlighet att hålla priserna på en rimlig nivå då försäljningen sker från designer till kund utan mellanhänder.

Bruka Eko Design Marknad har också ett mål att utbilda och skapa intresse för hållbar konsumtion hos både barn och vuxna. Därför kommer varje marknad erbjuda en workshop för att få igång den kreativa processen hos fler och ge inspiration till att skapa med återvunnet material. För att det ska vara tillgängligt för alla kommer workshopen alltid att vara kostnadsfri. Den första workshopen som hålls är ”skapa handdockor av återvunnet material" och hålls av Susanne Sadri, en av grundarna av Bruka Marknad

Till marknaden kommer också varje månad 2 företag i andra branscher, men som arbetar med hållbar konsumtion, ekologiska och närproducerade produkter, att bjudas in för att erbjuda besökarna att hitta fler möjligheter att bli miljömedvetna konsumenter inte bara när det gäller design. Premiärmarknaden gästas av Dem Collective och Kakbank (liten men naggande god). Bruka är alltså ett skyltfönster för den ekologiska och hållbara konsumtionen i Göteborg.

Bruka Eko Design Marknad är initierat av Susanne Sadri som skapar kläder och accessoarer för både barn och vuxna utav återanvända material (bamsekram.org som jag bloggat om här) och skräddarsyr i ekologiska tyger (beundra.se) samt Clare Hebert (som skapar hattar ,mössor och kepsar är gjorda av återanvända tyger)- två designers som både brinner för sin design och hållbar konsumtion.
Några av de kreatörer som kommer att delta på marknaderna är Anna Saltzman med Spooon, Maria Eld och Anna Melkersson med Knätofs, Ulrika Gustavsson med Plingsulli, Helena Johansson med Enas lilla sy och Linda Winroth med ReThink Design.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin