onsdag 18 november 2009

Nu är det jul igen

Liseberg by night

Bild: with permission from Dan Wiklund

Förra fredagen invigdes jul på Liseberg så nu passar det bra att köra igång med julinläggen här på bloggen. Även julstaden Göteborg drog igång så smått med vita ljusgranar den 13 november. I år ljussätts hela staden "i kärlekens tecken".

Den 11 december ökar värmen ytterligare. Då tänds hela vägen mellan hamnen och Liseberg upp och förvandlas till ett passionerat kärleksstråk med röda fasader och rosa ljusupplevelser. Samtidigt har julens stora kärleksfilm premiär på Götaplatsen. Den 31 december avslutas festligheterna med nyårsfirande på Götaplatsen.

Själv ser jag och barnen som alltid fram emot ljud- och ljusspelet vid Götaplatsen som drar igång den 5 december. Som så många andra upplevelser i julstaden Göteborg är den dessutom gratis. Andra roliga saker som passar om man vill hålla julbudgeten är den sjungande julgranen i Bältesspännarparken (11-30/12), Multimediashowen i 360 grader på Harry Hjörnes Plats (11-30/12) och den levande julkrubban vid domkyrkan (11-14/12). Julträngseln i Nordstan med omnejd kan jag däremot gott vara utan...

1 kommentar:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin