onsdag 4 november 2009

Lästips 2: Snurrar livshjulet för fort?

Volare, Volare

Bild: used with permission Dan Wiklund

Varje dygn får du 86 400 sekunder att leva upp. Du kan inte spara tiden dem till senare. Hur väljer du att spendera din tid?

Många av oss längtar efter ett enklare liv. Min Planet har intervjuat några som vågat ta steget: köpstopparen Ann-Christin Gramming, Leva enklare-inspiratören Giséla Linde, nerväxlaren Karin Lilja och Jörgen Larsson.

2 kommentarer:

  1. Tid är relativt. Jag trodde inte det skulle funka att jobba heltid. Jag är ju helt mot konceptet heltidsjobb under småbarnsåren, eller egentligen hela livet. Men här sitter man nu på heltid i två månader och det märkliga är att det funkar så klockrent. Handlar bara om planering och att dela på hemmasysslorna rättvist. Tycker jag har så himla mycket tid över, förmodligen för att jag är effektivare nu än när jag jobbade 40%, då hade jag ju så mycket tid så inget blev egentligen gjort. En bonus är också att maken spontant jobbar lite mindre nu - formodligen eftersom han inte kan skylla på att jag ändå är hemma och kan ta hand om allt! :-)

    Kanske tvingas omvärdera min tes om arbetstid i alla fall. Men vi får se vad jag tycker om två månader, eller när jag är gräsänka nästa gång och ska ratta barnens tre veckoaktiviteter, plus tvätt, plus handla mat och laga den, plus allt annat själv. :-)

    SvaraRadera
  2. Nyckeln för mig gällande livshjulet är närvarande.När och var?

    Här och nu!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin