måndag 23 november 2009

Lästips! I FOKUS: God jul för vem?

Crowd

Bild: Kamal H.

Norra Wermlands tidning skriver om konsumtion: Julhandeln har börjat. Vi förväntas shoppa för 6 500 kronor var innan Kalle Anka och hans vänner önskar oss alla en riktigt god jul. Vad gör du? Shoppar du loss eller äcklas du av konsumtionshetsen

När Linda Blom i Storfors shoppar följs det med intresse av minst 30 000 människor.
Hon har skapat en av Sveriges största modebloggar.

– Jag gör mitt ändå genom att ge pengar till olika saker. Jag tycker inte att man ska sluta leva själv för att gynna tredje världen. Det fungerar inte så.

Hon är främmande för Martin Oscarssons resonemang om konsumtionshets och politisk shopping i artikeln nedan.

Pengarna eller livet? För Martin Oscarsson, 27 år, i Karlstad är det enkelt. Han väljer lågbudget och vinner egen tid.– Om vi kan styra om vi konsumtion kan vi fokusera på att få mer tid med varandra. Det är ju någonting jag köper genom att inte jobba så mycket. Tiden kan jag lägga på demokratiarbete, vilket gör mig lycklig eftersom jag känner att jag är med och påverkar på ett positivt sätt.

5 kommentarer:

 1. Här handlas det få julklappar sedan rätt många år och de skall i år vara rättvisemärkta. Har upptäckt en världsbutik i Kungälv som skall få sig ett besök.

  SvaraRadera
 2. Vi shoppar inte för 6 500 kronor
  och tittar inte ens på Kalle Anka :)

  SvaraRadera
 3. Lägger en del pengar på julmaten för den ska vara hemlagad av de bästa råvaror, ekologiska och närproducerade. Kostar lite mer men smakar desto bättre.

  Ger gärna upplevelser istället för prylar i julklapp. Dock inte för 6500 kronor per person. I år ska det bli renodlad miljöprofil på klapparna.

  SvaraRadera
 4. Blev inspirerad av ditt inlägg att skriva om tomtecoaching:
  http://cykelidag.se/2009/11/24/snalla-tomten-coachen/

  SvaraRadera
 5. Vi kommer nog lägga ca 5-6000 på julklappar i år. 1500 var på barnen och 500 på maken :-)Och mormor/farmor får inramade skolfoton av barnen, kostar väl ett par hundra. Sedan vet jag ju inte vad jag får av maken, men det enda jag önskat mig är ett besök på en fin restaurang så det blir väl 1500 minst.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin