måndag 9 november 2009

Ullared - nu i en TV nära dig!

GeKås in Ullared

Bild: hagwall

"Här handlar man allt man inte behöver"
Ikväll kollade jag på del två av programmet om Ullared. Första avsnittet har ju fått en del kritik men det handlar ju om att göra underhållande TV så man skall nog inte ta de skruvade karaktärerna så allvarligt. En av huvudkaraktärerna är Rosmarie med familj som varje år campar vid Ullared och sätter sprätt på 50000 kr. Maken skulle hellre ta en semestervecka på Kanarieöarna... och det går väl unefär lika mycket pengar kulle jag tro
Madde och hennes boyfriend shoppade saker till bröllopet "mest skit" enligt den blivande maken, "sånt som hamnar i en låda och som man sen slänger efter 10 år".
Peter Wahlbeck var på plats för att sälja sin Ullaredspåse med Bok für alle men han verkade inte göra så bra business. Filosofen Morgan ser jag gärna mer av, han verkar vara en skön kille.

Själv har jag besökt Ullared en gång 2006. Det var en intressant upplevelse men det är inte så att jag längtar tillbaka. JR och jag som var Ullaredsoskulder hade tack och lov en väldig bra guide med oss som detaljplanerade besöket inklusive fikapauser och återhämtningspauser.Visst gjorde jag en del fynd men mycket annat åkte ner i vagnen av bara farten. Och julklappspapper har jag så att det räcker de närmaste åren.

11 kommentarer:

 1. Många av mina bekanta köper vanliga hushållsaker efter lista, typ toapapper, schampoo och barnkläder och sparar väldigt mycket pengar.

  SvaraRadera
 2. P.S.
  jag skulle också handla där
  om det var närmare Hisingen ;)

  SvaraRadera
 3. Jag bloggade också om detta i morse - kan bara konstatera att köpstoppet gjort mig väldigt gott och fullständigt vettskrämd när jag ser program om hysteriskt shoppande. Tack igen för all inspiration!

  http://mimmismammaliv.blogspot.com/2009/11/fullkomligt-galet.html

  SvaraRadera
 4. Har varit där några gånger för många år sen men ogillade det starkt på grund av all stress. Tycker det är vansinne att köra över 30 mil för att storhandla varor som finns i Göteborg, och slösa 8 timmar av sitt liv på kuppen. Med en normal bilkostnad på 30 - 40 kr/mil är det högst tveksamt om man sparar något över huvud taget. Gekås är ett skolexempel på företag som är lönsamt därför att man slipper bära sina externa kostnader i form av miljöeffekter i Sverige och Kina. En extrem form av externhandel som är helt ohållbar.

  SvaraRadera
 5. Ja dom där brände pengar som bara den! Jag skulle dock handla max för några hundra om jag var där. Knappt det.

  SvaraRadera
 6. Hannele - å ena sidan vet jag att förbrukningsartiklar som toapapper, schampoo och tvål kan vara billgire emen frågan är om man tjänar något på detom man lägger till restiden, bensinkostnaden osv.
  Ivan - som sagt frågan är om det egentligen innebär någon besparning men de kanske lägger de pengarna på upplevelse-/utflyktskontot
  Om jag ser till mig själv, visst "sparade" jag några kronor men jag köpte också onödiga saker och på så sätt försvann förtjänsten.

  SvaraRadera
 7. "sånt som hamnar i en låda och som man sen slänger efter 10 år"

  Haha, så klassikt. Saker man bär med sig, både i hjärna och hjärta är tunga. Man behöver inte vilja rädda världen för att sluta handla, det räcker med att gå till sig själv!

  SvaraRadera
 8. Anki: ja, men om man har normal ekonomi så kanske man kan betala någon krona extra för miljöns skull? Det är alldeles för mycket fokus på att hushållsvaror ska vara billiga i Sverige. Hellre köper jag mindre mängd av dyrare varor med högre kvalitet.

  Kristofer: huvudet på spiken! Prylar ger ingen lycka men stjäl lätt tid och energi. Det finns många vackra och användbara ting men man ska akta dig för att låta sig ägas av dem.

  SvaraRadera
 9. Hej Ancki,
  Jag läser med stort intresse om dina ambitioner om att leva ett mer mijöriktigt liv och lite mindre med slit och släng konsumtion.

  Jag försöker likaledes att inrätta min tillvaro på ett liknande sätt.

  Min senaste livsstilsförändring i detta avseendet är att jag i görligaste mån försöker reglera min andning till ett minimum. För jag har läst att en människas utandningsluft innehåller 100 gånger mer CO2 än den luft man andas in. Så där finns det nog mycket CO2 att spara in på!
  Det var lite besvärligt i början, jag blev fort yrslig. Men nu går det riktigt bra.

  Mvh
  Ingrid von Kattegatt

  SvaraRadera
 10. Har själv inte sett programmet så jag borde kanske låta bli...? men jag kan inte! Jag måste ju säga att det är konstigt att "vi" gör meeer förnedringstv och dessutom tv som konsumerar och konsumerar och konsumerar...

  SvaraRadera
 11. Hihi - bloggtrollet "Ingrid von Kattegat" behagar med oss skämta aprilo. Verkar ha studerat en del men bör dock läsa på lite mer grundläggande biologi. Den CO2 som frisätts genom andningen cirkulerar i ett "förnyelsebart" kretslopp och påverkar inte den totala CO2-halten i atmosfären.

  Har själv sett delar av programmet och blev mest beklämd över VD Boris Jonsson vars näst största glädjeämne sades vara att varje dag gå upp på taket och studera köerna från ovan. Hans största glädjeämne är att se strömmen av kunder gå ut med fulla kundvagnar. Han sa också att hans två viktigaste egenskaperna för att klara jobbet är att kunna ta folk samt att tycka om pengar och siffror.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin