torsdag 5 november 2009

Bidra till en bättre värld! en burk i taget ... en burk i taget

klimatrattvisaSE_01_vitbg


Klimatförändringarna påverkar oss alla, men i olika takt och på olika sätt. I Sverige är vi förhållandevis förskonade men andra delar av världen påverkas hårt.

Kooperation Utan Gränser och Vi-skogen lanserar nu kampanjen ”Panta för klimaträttvisa. De vill visa hur allvarligt Afrika drabbas av klimatförändringarna. Och vad du och jag kan göra åt saken.

Biståndsknappen sitter på Coops pantautomater. När du trycker på den skänker du din pant till vårt arbete för en rättvis värld fri från fattigdom. Det är ett enkelt sätt att göra något för de som drabbas allra värst av klimatförändringarna.

Panta mera!
För varje digital burk som pantas på Köpstoppsbloggen (se i vänstermenyn) kommer LRF och Riksbyggen att skänka pengar till kampanjen. På Klimatrattvisa.se kan man se vilken blogg som pantar flest digitala burkar, så panta så mycket det bara går!

Mer
Lägg till den roliga Pant-applikation till ditt Facebookkonto. Där du kan ”panta” dina vänner för att visa ditt stöd för de Afrikanska bönderna samtidigt sprida kampanjen vidare. Du hittar applikationen på: http://apps.facebook.com/klimatrattvisa/

Visa ditt stöd för Kooperation utan Gränser och deras arbete genom att bli ett fan på facebook. Du hittar deras sida här: http://www.facebook.com/KooperationUtanGranser

3 kommentarer:

 1. När man är en "lärjunge" till dig som köpstoppare, då köper man naturligtvis inga drycker på burk utan dricker vårt utomordentligt goda kranvatten istället! Så virtuell pantning är den enda pantning som jag kan ägna mig åt.

  Man funderar lite på kampanjen, dock. Om det innebär att familjerna som köpt hem läsk i burkar sedan tar bilen till stormarknaden och pantar burkarna, så är det ju inte särskilt klimatsmart. Skippa både burkarna och bilresan, är mitt förslag!

  SvaraRadera
 2. Jag satsar också på virtuell pantning. Vi dricker väldigt sällan läsk elelr vatten ur burkar men barnen brukar samla burkar som de hittar ute och lägga pantpengarna i sina sparbössor.

  SvaraRadera
 3. Vi pantar massor! Vi pantar mycket ölburkar eftersom både maken och jag är stora ölfantaster. Och så blir det en hel del kolsyrat vatten på flaska när vi är i stugan, eftersom vattnet i kranen där är otjänligt. Visst, vi tar med vanligt vatten hemifrån ibland men vatten i dunk får en underlig plastsmak så det är inte så gott att dricka...Dessutom tycker barnen att kolsyrat vatten är lika gott som läsk, riktig lysx för dem :-) Och väldigt mycket nyttigare än saft/läsk/festis mm...

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin