måndag 30 november 2009

Matmåndag: Klimatvänligt julbord på stan (Stockholm)


"Det bästa man som privatperson kan göra för att minska sina egna utsläpp är att ställa om till en vegetarisk kost. Många människor är villiga att byta ut sina glödlampor, köra mindre bil eller sopsortera men maten på din tallrik är fortfarande ett känsligt ämne. Därför vill vi genom detta julbord visa att en omställning av matvanorna inte behöver vara något jobbigt, utan faktiskt kan
vara väldigt gott!"
Sophy Elevall - Klimatvänlig.nu
Att gå ut och äta julbord kan vara ett sätt att unmgås med vänner och familj i december. Själv kommer jag att äta julbord i Stockholms skärgård med några kollegor och i Skansen Kronan i Göteborg med mina närmaste arbetskamrater. Jag äter själv gärna sill vilket finns på de flesta julbord men det är inte alltid så lätt att hitta klimatvänliga och vegovänliga julbord, här kommer några alternativ i Stockholm.

Familjen bakom Klimatvänlig.nu, arrangerar i samarbete med Seyhmus Vegetariska Restaurang, ett klimatvänligt och ekologiskt julbord den 7-8 dec i Stockholm. Det blir dessutom underhållning med jazzmusikern och skådespelaren Anders Linder som gör cabarén "Full fart mot jorden...!". Julbordet kommer innehålla både sill, julskinka, köttbullar och Janssons frestelse, men gjorda av ekologiska och vegetabiliska produkter. Det kommer även finnas ett stort utbud av nya rätter, som t.ex spenat- och hirsbiffar, paprikadolmar, börek och fylld aubergine.Färgfabriken
Färgfabrikens Kafé på Liljeholmen serverar ett traditionstygt men ändå vegovänligt julbord. Deblir närodlat och närproducerat för hela slanten.

Hermans
Hermans satsat på julbuffé och utlovar matupplevelse, nya smaker, massor av mat, massor av julstämning, Stockholms bästa utsikt och förmodligen Sveriges prisvärdaste julbord.


Längre fram kommerjag att blogga om hur lagar ett eget klimatvänligt julbord

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin