fredag 24 oktober 2008

Inredningsfredag Bambu

Bild: Artek

Bambu är ett vackert, naturligt och ekologiskt hållbart material. Bambun, som egentligen är ett gräs, är avverkningsbart redan efter 2-5 år. Till skillnad från andra hårda träslag är bambun dessutom självgenererande - den återplanterar sig självt med en betydligt kortare livscykel än andra hårda träslag. Jag har ju tidigare skrivit om kläder i bambu men det börjar även komma fler och fler inredningsdetaljer i bambu. Rusta har sk. pinnvävsjalusier i bambu för den som vill ha 70-tals nostalgi hemma (jag minns fortfarande hur de luktade), Jysk säljer mattor och Minh har allt från lampor till soffbord (+ en hel del Rättvisemärkt) i sitt sortiment.
Snyggaste möblerna kommer från finska Artek. De har gjort en serie möbler i bambufanér som bland annat säljs av Svenssons i Lammhult. Men smakar det så kostar det ...
Tävlingtips!
Ta chansen att vinna fina salladsskålar i bambu! Salladsskålarna som säljs hos Cosas är tillverkade av företaget Ekobo ecology & design enligt Fair trade-principe i Vietnam. Allt i hemmet lottar ut 6 salladsskålar Riso, värda 329 kr/st. Skicka ett mail med ordet ”Riso” i ämnesraden till tavla@aih.bonnier.se, senast 29 oktober. Glöm inte skriva ditt namn och adress.

Mer inspiration!
Asienskandinavisk mix
DIS har en hel del fint
Asia furniture säljer östasiatiska möbler
Asian Koncept satsar på asiatiska detaljer som passar i ett modernt hem

1 kommentar:

  1. Tips: på Åhléns hittar man också skärbräda och olika skålar i bambu och de är fina och inte så dyra!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin