tisdag 7 oktober 2008

CSR och Sveriges VD:ar

CSR betyder Corporate Social Responsibility, vilket kan översättas med "företagens samhällsansvar" eller "företagens medborgaransvar" på miljö-, etik- och det sociala området. En som bedriver ett ett aktivt CSR arbete är Richard Lium. Just nu håller han på med en informationskampanj som syftar till att få flera företag att arbeta med CSR. Hans säljkår ringer runt till alla VD:s i Sverige som ansvarar för mer än 10 anställda. Även om många företag redan i dagsläget insett nyttan av CSR finns det fortfarande de som är ointresserade.

I sin blogg skriver Richard om hur en diskussion om CSR kan låta:


När jag sen frågade vad han gjorde inom CSR området sa han ungefär följande: ”Det där skiten kan inte jag hålla på med. CSR är för kärringar, barn och bögar”. Jag kände mig ungefär så här då [illustrerat med bilden nedan]:


Bild på Christian Bale som min favoritpsykopat Bateman i American Psycho


Läs mer!
Vill du veta mer om CSR kan jag rekomendera CSR i Praktiken.se. Vad som startade som en traditionell blogg är idag en affärstidning på nätet med lika höga journalistiska ambitioner som deras papperskollegor. Ett bra inlägg är Första CSR-bloggarna på svenska företag.
Varannan svensk ägnar sig åt ideellt arbete och allt fler gör det numera på arbetstid enligt en artikel i Veckans affärer.

9 kommentarer:

 1. Richard Lium är bra på så sätt att han rör upp en massa damm, får en massa uppmärksamhet och får en massa människor att undra vad det där CSR är för något. Tyvärr är hans kunskaper om ämnet på en väldigt låg nivå vilket gör att han också utgör en risk för hela CSR-branschen då man riskerar att föknippas med den typ av lättköpta, grovt förenklade resonemang som han kör med.
  /Adrian B.

  SvaraRadera
 2. Adrian du har mer än fel. Richard Lium kan mest om CSR i Sverige och kanske världen. Han sätter just nu den globala CSR standarden på uppdrag av ISO. Han vill påverka alla. Jag tycker att han är helt fantastisk.

  SvaraRadera
 3. Richard Lium är den personen som påverkar samhället i positiv riktning mest just nu och som tur är har han mer än vettig åsikter. Jag har haft äran att träffa honom i affärssammanhang och killen är ett geni.

  MNH

  Lars Bäck

  SvaraRadera
 4. Richard Lium är bäst ingen protest! :o) Dessutom är han skit snygg

  SvaraRadera
 5. Ointelligenta människor kritiserar Richard Liums blogg, kunskaper i CSR eller honom som person. Människor som är intelligenta och framgångsrika har stor respekt för honom. Läs hela hans blogg http://metrobloggen.se/csr och njut. Var tacksam för att det finns modiga och kärleksfulla människor som strider för de svaga. Adda honom på Facebbok så kommer han säkert att hjälpa dig på olika sätt också. Han har hjälpt mig och mina vänner mycket.

  Med kärlek Anna med vänner.

  SvaraRadera
 6. Richard Lium är Sveriges främsta CSR expert då han dels har störst publik och dels har flest uppdrag.
  Han arbetar som CSR expert för flera av de största välgörenhetsorganisationerna i världen. Han hjälper många företag på börsens A lista med deras CSR strategier. Richard Lium är också som bollplank till unga entreprenörer som har CSR som sin affärsmodell. Han har arbetat med välgörenhet i ca 35 år/Gustav

  SvaraRadera
 7. Jag håller med nästan alla...:o)Bra att du skriver om Richard Lium. Han är en hjälte. Denna blogg skall jag läsa ofta.
  Puzz Mikaela

  SvaraRadera
 8. Kära Mr. Lium och ni andra som läst denna spännande blogg

  Jag är imponerad av Richard Lium sätt att leda opinionen i miljö- och CSRfrågan. Han lyckas samtidigt driva mängder med egna CSR aktiviter som dessutom blir framgångsrika vilket är det svåraste som du själv känner till.
  Jag har hört via mitt kontaktnätt att hans telemarketingkoncern är den bästa på den Europiska marknaden. Richard Lium är en företagsledare som gör allt samtidigt framgångsrikt.

  Med vänliga hälsningar

  Carl-Christian Barnér

  SvaraRadera
 9. Jag tycker bara att Richard Lium är snygg. CSR kan jag inte mycket om. HEJ

  SvaraRadera
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin