onsdag 29 oktober 2008

Dags att rensa - igen!

Bild: Anyhoo

Idag har jag släpat ner ett antal banankartonger meds böcker från vinden. Det är mina Bookmoochböcker som åker ut (skynda att fynda om du vill moocha). Tungt och jobbigt. Just nu vill jag bara göra mig av med så mycket som möjligt innan flytten så det kommer nog att gallras mer i hyllorna i helgen. Ju mindre prylar - ju lättare flytt intalar jag mig!
J.D med bloggen the Simple Dollar har under större delen av sitt liv samlat på sig olika typer av prylar (Possessed: People Who are Ruled by Stuff). I inlägget The Tyranny of Stuff skriver han om hur han kom till insikt om problemet när han var på resande fot i 3 veckor och insåg hu mycket han kunde klara sig utan. Han har testat olika metoder för att rensa. Ett bra tips läste han om i Your Money och Your life (som jag måste börja läsa om igen), simplify Your Life with a Stuff Replacement Fund. Sälj dina prylar ochspara dem på ett speciellt konto så att du kan köpa nytt ifall du någonsin behöver.

Mera inspiration
Förra hösten skrev jag också en rensaserie:
Tema rensa - när man behöver hjälp
Tema rensa - på jobbet
Tema rensa - Före & Efter i Badrummet
Tema rensa - minska pappersmängden

men släng inte dina viktiga papper
Tema rensa - böcker
Tema rensa - höststäda garderoben (vilket jag faktiskt själv gjorde och dokumenterade i bilder)

1 kommentar:

  1. Jaa du Anki, rensa.... Jag försöker att ha koll på vad som kommer in i huset eftersom vi bor trångt (men precis som vi vill) men av någon underlig anledning känns det som om det bara fyller på =) I mitt fall finns det så otroligt många böcker som jag vill läsa och jag lånar så mycket som möjligt på biblioteket men ibland så funkar det inte och vissa böcker vill man ju äga. Idag åkte en beställning iväg till Adlibris på Mats-Eric Nilssons "Äkta vara" som kom ut idag samt lite olika pocket (som inte finns på bibblan). Det måste ju betyda att några (läs ett antal) böcker måste ut ur huset också... Det blir till att sitta med näsan i en eller annan bok i helgen. Perfekt inneväder i och för sig så jag skall väl inte klaga. Hoppas du lyckas bättre i rensandet än vad jag gör just nu. Det är INTE roligt att bära banankartonger med böcker när man flyttar!

    Lycka till och en riktigt skön helg önskar jag dig.

    Beatrice

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin