fredag 31 oktober 2008

Hus & hem fredag

Hus i Dalarna

Vår flytt närmar sig med stormsteg. Om en knapp månad kommer flyttlastbilen. Jag intalar mig att det kommer bli bra i vårt nya hus och skingrar tankarna med att rensa ut böcker jag inte läst de senaste 5 åren. Några som inte kan samla på sig olästa böcker eller andra onödiga prylar är familjerna i denna artikeln. NY times (registrering kan behövas) skriver i Move Up? Move Out? Families Squeeze In”om hur fler och fler barnfamiljer väljer frivillig trångboddhet i städerna istället för att flytta till hus i förorten. Hellre bo trångt i stan än att kratta löv eller städa stora hus på helgerna är deras devis.

Gröna inredningstips
Ekoinredningsgurun Danny Seo (vars bok Consious style home jag har skrivit om tidigare) skall sälja sitt lilla "river cottage" vid Delaware floden (igen) och istället koncentrera sig på sitt permanentboende i Pennsylvania. Det lilla huset vid floden säljs fullt möblerat och inredningen består mestadels av loppisfynd och återvunnet/återanvänt material. Fler bilder att inspireras av finns här och har inredningen av huset har även dokumenterats i DVDn Simple Steps To A Greener Home.

Läs mer!
Är det hem till byn eller blingbling som lockar?

1 kommentar:

  1. Vi pratade om frivillig trångboddhet igår, maken och jag. Nu bor ju inte vi trångt direkt, fyra personer i en fyrarummare är ju helt okej. Men visst vore det skönt med mer yta....

    Problemet är bara att vi hellre bor här i lägenheten med närhet till stan än i ett hus som inte är perfekt inuti, utanpå och med perfekt läge... Vi har kollat på hus i sex år nu och bara hittat två hus under den tiden som vi nog kunnat tänka oss.

    Då är frågan - ska vi alls ha hus? Kanske är vårt ratande av alla hus vi ser ett sätt för oss att hantera det faktum att vi egentligen vill bo här? Fast normen säger att en flerbarnsfamilj borde flytta till hus innan barnen börjar skolan. Alla andra vi känner, inklusive ni, gör ju det...

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin