onsdag 3 september 2008

Bokonsdag - medveten inredning


Jag har tidigare tipsat om bloggen Simply Green som nu har bytt namn till Daily Danny. Bloggen drivs av Danny Seo, amerikansk ekoreko inredare. Han har gett ut flera olika böcker som handlar om inredning, fester m.m utifrån ett ekorekoperspektiv. Han samarbetar även med företag som JC Penny där han fungerat som deras miljökonsult.
I somras hittade jag hans bok Conscious Style Home: Eco-Friendly Living for the 21st Century på biblioteket. I boken skriver han om hur man kan inreda på ett ekoreko sätt. Jag gillar att han utgår från sina föräldrars helt vanliga hus och inreder det utifrån ett hållbart perspektiv. Han klär om gamla möbler och väljer nya möbler och tillbehör utifrån hur de är tillverkade.
I ett kapitel beskriver han hur han fick kämpa för att övertyga sin mor om att man kunde inreda med begagnade möbler utan att det för den delen behövde se ut som en loppis hemma.
I ett annat kapitel går han igenom vilka olika växter som är rådjurssäkra så att man skall slippa att inhägna sin trädgård.
Genomgående i boken finns tips om allt i från hur man får bort skunklukt från sin hund till hur man sköter om sitt hus på bästa sätt och som går respektive inte går att återvinna

Jag gillade boken och även om vi bor i lägenhet och inte har någon trädgård finns det massor av bra tips och idéer att ta till sig. Däremot saknade jag färgbilder. Det fanns en del i mitten av boken men de allra festa bilderna är svartvita.

1 kommentar:

  1. Vilket bra tips! Skall se om jag boken finns i biblioteket hos mig!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin