söndag 28 september 2008

Modenytt

Bild: Kent Wang

Habit, en facktidning för modebranschen har kartlagt svenska hushåll konsumtiosnvanor när det gäller mode och kläder. Deras undersökning visar att hushållen fortsätter att konsumera mode för miljarder och under 2007 låg ökningen på 6 procent jämfört med 2006. Svenska hushåll spenderade totalt 73,8 miljarder kronor på mode under 2007 vilket var en ökning med 4,3 miljarder kronor, motsvarande 6 procent, mot 2006. Hur mycket lägger du på kläder på ett år? Har dina köpvanor förändrats?

Nudie pratar hållbarhet i Washington
Göteborgsbaserade Nudie Jeans grundare och designer, Maria Levin, har bjudits in för att delta i en paneldebatt om hållbart mode och socialt ansvar i Washington. Den 2 oktober arrangerar Svenska ambassaden i Washington ett seminarium, Clothing and Conscience, om hållbart mode och socialt ansvar i klädbranschen. Maria Levin skall tala om sina visioner samt delta i en panel med andra inbjudna från både svenska och amerikanska företag. Den 3 oktober arrangeras även en visning med namnet ”Recycled denim maniacs” där unga designer givit gamla jeans nytt liv i nya kreationer. Utställningen har tidigare visats på Solo-butikerna runt om i Sverige.

Läs mer!
Nudies jeans ger eko på modegala

1 kommentar:

  1. Hittade hit från Söndagsbilagan igår, och har såklart nu också skickat efter din bok! Ska bli spännande och intressant att läsa.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin