tisdag 14 oktober 2008

Panta mera!

Bild: kingdesmond1337

För några dagar sedan läste jag om paret som finansierade en del av sin bröllopsresa genom att panta burkar och flaskor. John och Ann Till i engelska Petersfield upptäckte att Tesco, deras lokala matvaruaffär, satte in 1 poäng på kundkortet för var 4:e återvunnen flaska eller burk. Poängen på deras kundkortet kunde de sedan konvertera till flygmil och efter 3 månaders slit kunde de flyga Atlanta-London i business class. Inte illa.
När jag var 15-16 år pantade jag ihop till en Hultsfredsbiljett. Detta var i början på 90-talet och biljetterna kostade ungefär 600 kronor vilket var rätt mycket pengar. En hel del av pantpengarna fick jag ihop genom att städa upp efter så kallade "stubbafester". En stubbafest är helt enkelt en utomhusfest på någon äng eller så ett alternativ till de klassiska bygdegårdsfesterna under sommarhalvåret. Det funkade rätt bra. Man tog med sig så mycket man kunde bära när man gick hem och resten tog man nästa morgon när det var ljust ute. Fast de var en gång som jag sprang på ett helt gäng som skulle fira gökotta ute på Ryds ängar, ett - de måste nog ha undrat vad jag höll på med.

Läs mer!
E24 plockade också upp storyn.

1 kommentar:

  1. Dotter var runt tolv, när hon var blev glassugen, hon och kompisen plockade tomflaskor och efter nån timme hade de mer än de behövde...

    Detta berättade jag på fikarasten. Då sa min manlige chef: "Mina barn ska inte behöva vara utan pengar!"

    Jag kan bara konstatera, att våra vuxna barn är väldigt duktiga med att hanskas med pengar :)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin