tisdag 8 januari 2008

Kläder i bambu

Bild: FredArmitage
Jag har börjt shoppa så smått, saker till barnen, begagnade böcker (som kommer att skickas iväg på Bookmooch när de är utlästa) men framförallt lite kläder. Bland annat har jag handlar tröjor som är tillverkade i bambu.Bambun har hög fuktupptagningsförmåga och känns fantastiskt mjuk och behaglig mot huden. Den lär även vara naturligt antibakteriell.


Här kan du hitta kläder tillverkade av bambu:

Ekogarderoben
Har ett brett sortiment med kläder till dam, herr och barn i ekologisk bomull och bambu.

Yogo

Säljer t-shirts med eller utan miljöanpassade tryck till barn och vuxna, allt är öko-tex, en del är ekologiskt och en del är av miljövänlig bambu.

9 kommentarer:

 1. Tack för länkarna till kläderna! Kul att du fortsätter skriva!

  SvaraRadera
 2. Tycker också att det är kul att du fortsätter skriva.

  Vi köpte handdukar tillverkade av bambu, på Jysk, och de är jättegoa och har som du säger bra uppsugningsförmåga. Vet inte om det är inbillning men jag tycker de torkar snabbt också.

  Intressant att du hittat kläder av bambun. Skall kika in på länkarna strax.

  SvaraRadera
 3. Jag som har tygblöjor åt min ettåring kan också intyga att bambu är bra -- som blöjinlägg! Det suger upp hur mycket som helst. Däremot tycker jag det torkar väldigt långsamt, och så krymper det massor. Men lent och skönt är det, så jag antar att kläder i bambu är sköna! Härligt med ett material som är miljövänligt!!

  SvaraRadera
 4. Tygblöjor använde jag en del redan på 1980-talet, kanske 20%, när det kändes bekvämt.

  Dottern handlade nästan en hel garderob nu för halva priset, hon hade nästan inga kläder, fick hjälp av brodern, så att färgerna och modellerna matchar varandra. Någon enstaka eko-tröja blev det, för dyrt för henne.

  SvaraRadera
 5. Kläder av bambu, det vill man ju prova, bara för att känna hur det känns! Däremot att det krymper massor är ju lite avskräckande.

  SvaraRadera
 6. Ekologisk bomull och hampa har jag försökt använda så långt det varit ekonomiskt möjligt en tid. Bambu har jag dock aldrig provat. Låter spännande.

  SvaraRadera
 7. (du har fått en liten utmärkelse i min blogg, inte viktigt att skicka det vidare:)

  SvaraRadera
 8. Jag undrar om ni har tips på kläder i stl 58-60 i eko, bambu?

  SvaraRadera
 9. Tips på Bambukläder: http://www.bambubutiken.se

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin