måndag 14 januari 2008

Äntligen sushi


Bild: chotda

Idag har jag avnjutit årets första sushi. JR och jag hade en lunchdate på Kokhi Sushi på Kyrkogatan. Lite trångt under lunchrusningen men sushin var mycket god! Dessutom fick man både grönt te & misosoppa.

Jag har tvättat en av mina "bambutröjor" och kan rapportera att den inte verkar ha krympt nämnvärt. Jag tvättade den iofs bara i 40 grader och jag kan tänka mig att man måste tvätta blöjinlägg i minst 60 grader vilket kan göra att de krymper, som Maja rapporterade. Jag kan definitivt tänka mig fler plagg av bambu i framtiden!

Fler med köpstopp
Annebelle skriver om sin familjs köpstopp, hon tycker att tulpaner tillhör livets nödtorft och det lär nog bli en och annan bukett även hemma hos oss.

Fler som säljer bambukläder
På begäran kommer länkar till fler butiker som säljer bambu. De flesta har även kläder och skor m. m. i ekobomull och hampa.

Ekohandel.se , snygga undekläder och pikétröjor
Sonjas textilatelje, även kläder tillverkade av hampa och/eller ekobomull
Natural Mystic Clothing (har även butik på Östgötagatan 28 i Linköping )
Tryckvåg Textil (har även butik i Hällekis)

Jag har hittat mycket snyggt! Jag måste erkänna att jag var lite skeptiskt inställd för jag har tidigare bara stött på formlösa hippieklädeder i hampa. Nästa projekt blir definitivt att prova hampakläder.

5 kommentarer:

 1. Du har fått en utmärkelse hos mig! Tack för att du delar med dig av din inspiration och erfarenhet!

  SvaraRadera
 2. Härligt att du äntligen kan unna dej lite sushi, då och då går jag ut med dottern på Hisingens goaste sushiställe vid Vågmästareplatsen.

  SvaraRadera
 3. Jag undrar bara, är det jätteräkor i sushin? Hoppas inte...

  Hälsningar Anna

  SvaraRadera
 4. Jag tror det är tvättemperaturen som spelar roll! Alla blöjor körs på 60 grader. Kul, då ska jag kolla om jag hittar bambukläder, det är ett så skönt material!

  SvaraRadera
 5. Hej! Bambu är ett otroligt miljövänligt alternativ, den gör luften renare och marken bättre utan gödning och det behövs inga gifter i framställningen av bambukläderna. Det finns mer info på www.grona-grodan.se Där hittar du både baby och vuxenkläder och snart kommer det också blöjor och nya tröjor. Gröna Grodan är en nystartad butik på nätet som erbjuder produkter för hela familjen som är bra både för miljö och människa.
  Hälsningar
  Susanne

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin