onsdag 30 januari 2008

Tre nyanser av grått

The Beauty of Grey

Bild: reidab

Det känns som om vädret i Göteborg just nu består av 3 nyanser av grått. Energin jag fick av solen i söndags har redan tagit slut och det sägs att det skall bli mer storm redan imorgon.
Hannele har sagt upp alla tidningsprenumerationer förutom den på Vi. Jag har heller inte återupptagit de prenumerationer som gick ut under köpstoppsåret. Däremot har jag precis tecknat en prenumeration på Camino. Idag fick jag JAKs medlemstidning också. Jag sparar inte själv i JAK men skrev en krönika i Grus & Guld förra året och har fått den sedan dess. Den är alltid läsvärd. Den här gången handlade det bland annat om naturlig födelsekontroll, den sk. Billingsmetoden. Själv har jag en p-stav som skall ut nu under våren (så fort jag bokat tid hos min barnmorska) och det blir ingen ny. Jag är inte så sugen på något nytt hormonella preventivmedel å andra sidan räcker det med de två illbattingar jag har här hemma.
JR följde för övrigt mitt exempel och röjde bland leksakerna där hemma, två säckar blev det. Starkt jobbat! Och Hannele tycker at tjag skall skriva en bok. Jag har haft vissa planer på det men det gäller att hitta något bra förlag också (den som har några bra tips eller kontakter får gärna skriva en rad). Skulle ni köpa en bok om ett köpstoppsår?


Läs mer om preventivmedel
Henrietta från bloggen Frivillig enkelhet har testat p-dator.
P-piller skyddar mot äggstockscancer men ökar risk för bröstcancer
Läkemedel i miljön - ett växande problem

Läs mer om leksaker & barnrum
Kids & Toys & Stuff: Three Tips for Managing It All
(bekräftar resultatet av helgens rensning)
Organize kids' clothes into color-coordinated "capsules" underlättar när ungarna vill bestämma

4 kommentarer:

 1. Det mest fascinerande med att leksaksrensa tycker jag är att barnen är så oerhört med på idén. Min äldsta, 4,5 år, tyckte: Va bra mamma, vi har så mycket tråkiga grejer!

  Jag berättade för dem att de leksaker vi slängde ut skulle gå till barn som inte har några leksaker och engagemanget var totalt. Jag som alltid sett mina barn som små fullblodsegoister fick nu se dem titta på relativt välanvända och älskade leksaker och säga: Den här kan de andra barnen få!

  Ingen nostalgi här inte. Båda barnen var dessutom mycket nöjda med sitt urrensade spatiösa rum efteråt!

  SvaraRadera
 2. En pocket om köpstopp får plats i min bokhylla.

  (efter 4:e barnet och 35 år steriliserade jag mej, skönt, har aldrig ångrat det)

  SvaraRadera
 3. Jag tror absolut att det finns en marknad för att läsa en svensk version av ett köpstoppsår. Det lär ju trots allt vara lite annorlunda än ett amerikanskt. Kör på! /anna

  SvaraRadera
 4. Klart du ska skriva bok. Kort och rapp. Ska gå att läsa ut på 2 timmar. Bland förlagen tror får gehör hos rätt många, även de stora drakarna och det har väl sina poänger.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin