torsdag 10 maj 2007

Astrid Lindgrens Barnbygala på TV4


Fredagen den 8 juni firas Astrid Lindgrens 100-års dag i förskott genom Astrid Lindgrens Barnbygala på TV4. Syftet med Barnbygalan är att att få in så mycket pengar att arbetet med Astrid Lindgrens Barnby kan slutföras och en ny barnby öppnas.

För att hedra Astrids minne bygger SOS-Barnbyar Astrid Lindgrens Barnby i Centralafrikanska republiken. Den planerade barnbyn ska bestå av 12 familjehus för övergivna och föräldralösa barn - ett hem med tillgång till förskola, skola och vårdcentral. Varje familjehus har en "mamma" och tio barn. Vårdcentralen kommer att kunna ta emot 12 000 personer per år, skolan är öppen för 400 barn och förskolan rymmer 75 barn. För att kunna bygga och driva barnbyn i flera år behövs cirka 25 miljoner kronor. Centralafrikanska republiken är ett av världens fattigaste länder och hela 95 procent av befolkningen lever på mindre än en dollar per dag.

Själv blev jag byfadder i samband med Bett R Worlds första utmaning - att utvidga familjen med ett fadderbarn. Jag valde att bli byfadder i SOS-barnbyar och stödjer en barnby i Benin, Dassa-Zoumé

SOS-Barnbyar tar hand om föräldralösa och övergivna barn och ger dem ett hem,en familj och utbildning. Man har byggt och driver cirka 470 SOS-Barnbyar i 132 länder samt över 1300 skolor, sjukhus, sociala center, yrkesskolor och ungdomshem. SOS-Barnbyar är politiskt och religiöst obunden och arbetar för att förverkliga barns rättigheter i enlighet med FN:s Barnkonvention. SOS-Barnbyar ger långsiktig hjälp till utsatta barn.

Besök gärna www.sos-barnbyar.se för mer information.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin