tisdag 26 maj 2009

Österlen tur och retur - upplevelserna

DSC02298
Bild: min egen

I Österlen finns det många möjligheter till shopping, främst konst, keramik och design men även en hel närproducerat. Vi bodde på Reunion retreat (gammalt pensionat men med nya ägare) som även hade en liten affär på bottenplan. Jag slog äntligen till på en vedkorg av återvunna bildäck men det fanns även mycket annat intressant att shoppa.

DSC02297
Bild: min egen

Men även om shoppingmöjligheterna är stora så finns det chans till minst lika många natur och/eller kulturupplevelser. Det är överlag väldigt vackert så här års på Österlen, både rapsfälten och äppleträden blommar. Jag ser fram emot en cykelsemester på Österlen när barnen har blivit större.

Vi gick ut hårt på lördagmorgonen och tog oss upp till Stenshuvud. Jag glömde kameran så tyvärr har jag inga inga bilder därifrån. Men utsikten var fantastisk och vi såg dessutom gigantiska sniglar på vägen upp.
Sen var det dags för besök på Kiviks musteri. Shoppen var nog populärast bland busslasterna med besökare, vi köpte bara med oss lite äpplekräm, men det fanns mycket annat att se både i äpplets hus och i trädgården utanför.

Lördagens bröllop hölls i en äppellund vid Espegårds Herrgård. Vi hade tur med vädret och fick en fantastisk eftermiddag och kväll.

DSC02324
Bild: min egen

På söndagen kastade vi macka vid stranden och gick sen en kort visning på Esperöds arboretum. Vildvuxet och mycket brännässlor men en hel del intressant att se om man vet var man skall gå. Det finns guidebroschyrer att köpa på plats för bara 20 kr om man vill gå runt själv.

På vägen hem stannade vi och åt upp äppelkrämen och spelade lite fotboll vid gräsmattan mellan motorvägen och Statoil utanför Falkenberg. Det var skönt att sträcka på benen lite och på något sätt är det ändå nästan det bästa minnet av helgen...

Mer att göra i Kivik med omnejd
Kungagraven

Besök Wallanders Ystad
Kivik Art centre
Safari med en ekoturismcertifierad guide i Kristianstads Vattenrike

1 kommentar:

  1. Vilket trevligt inlägg! Jag kanske länkar :) Ingen fara med dubbla kommentarer :)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin