fredag 8 januari 2010

Inredningsfredag - återvunna glasflaskor
I maj förra året bloggade jag om återvunnet glas idag handlar det återigen om återvunna glasflaskor. Via Daily Danny fick jag tips om den här fina lampan från Pottery Barn. Tyvärr kostar lampan $399.00 men det borde gå att pyssla ihop något liknande själv om man är lite händig.


Grönt är skönt
Glasmosaik
Det italienska företaget Trend har glasmosaik som består av återvunnet glas från vanliga glasflaskor och burkar. Det känns rätt i tiden. I Sverige så kan man köpa deras mosaik från Corona Design (i Stockholm). Kollektionen på bilden ovan heter Liberty och består av upp till 75% återvunnet glas.

Jag gillar nästan skålarna och tallrikarna bättre än dricksglasen.
Sea Statement Earth
Sea Statement Earth är ett varumärke från Sea glasbruk. Gamla flaskor återvinns och blir till en rad olika produkter för det dukade bordet. Jag Glaset får en vacker gröntonad färg av de gamla flaskor och burkar som tas tillvara. De nya produkterna sveps i tidningspapper från Smålandspostens överupplaga och packas i en låda av returpapp vilket tillverkas av återvunnet material, t. ex. wellpapp och tidningar. Lådan går dessutom att återanvända som förvaringsbox för andra saker i hemmet.

Det är idéer som de här ovan som gör att man gladeligen släpar iväg alla tomma burkar och flaskor till återvinningsplatsen...

1 kommentar:

  1. Kul grejer. Våra vinglas är andras gamla avlagda, som vi hittat på loppis och återanvänder.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin