tisdag 5 januari 2010

Ingenjörer för Miljön - Väst Vårprogram 2010 (Göteborg)

We have nothing to fear but fear itself.

Bild: poederbach

Här kommer IfMs vårprogram! En Caféafton med IfM är ett forum och en mötesplats för alla intresserade av hållbar utveckling, miljö och teknik. Här kan du lära något nytt, ha kul, träffa likasinnade och byta tankar och idéer.
Fritt inträde! Ingen föranmälan krävs. Begränsat antal platser.

3 feb - Mod för miljön?
Rädsla eller kärlek? Ditt vägval!. Det är känslorna som styr våra handlingar. Tankarna räknar ut hur vi ska nå den önskade känslan, men är i sig neutrala. Bara känslor kan rädda miljön! Och faktiskt finns det nog bara två grundkänslor, rädsla och kärlek.
Jackie Bergman har arbetat som projektledare i energiindustrin i 30 år. Han har lett stora miljörelaterade investeringsprojekt och uppbyggnad av ett helt nytt affärsområde. Han samtalar om det inre ledarskapet, från känsla till handling, utan vars hjälp han aldrig hade lyckats.

3 mar - Medicinska risker med slamspridning, vad vet vi?
För att återföra fosfor till kretsloppet sprids avloppsslam på våra åkrar. För att minimera risken att sprida skadliga ämnen har en certifieringsprocess införts. Det finns dock en allmänt utbredd oro för vad t ex innehållet av kadmium och läkemedelsrester betyder för människors hälsa på lång sikt. Med hjälp av Läkare för miljön och anlitade experter rapporteras här vad vi vet i dessa frågor.

7 apr - Tillbaka till tramptiden?
Innan bilen på 1950-talet slog igenom användes ofta cykeln för kortare och ibland längre resor. Idag kan vi också se cyklar på våra gator, men hur kan vi drastiskt öka denna fordonstyp när vi nu börjar se slutet på den petroleum- baserade massbilismen? Vi tar upp frågan om infrastruktur, vad sker där? Hur etableras nya vanor? Hur får vi inbitna bilister att börja cykla, kanske med hjälp av en El-cykel? Hur tänker en ny El-cykel fabrikör? Vad säger en inspiratör och, cykelbloggare som Ivan Liljegren . Det skall vara roligt att röra på sig. Tycker ni som, Stefan Bükk att KICKBIKE kan vara vägen?

5 maj - Trängselavgifter i Göteborg - bra för plånboken?
Varför ska trängselavgifter införas i Göteborg? Är det för att minska
koldioxidutsläppen, förbättra luftkvalitén, minska buller och trängsel,
öppna en ny skattekälla? Vad kommer avgifterna att finansiera? Mer bilväg, ny biltunnel, och hur stor del åtgår för att driva och finansiera systemet? Vilka kompromisser kommer ske? Är de acceptabla för oss som bor i Göteborgsområdet?
Dessa frågor kommer att ställas till experter, tjänstemän och politiker.

juni - Studieresa, vi återkommer, Falköping är ett hett tips, håll ett öga på www.ifm.nu

Välkomna

Plats: Ekocentrum, Aschebergsgatan 44, Hållplats Kapellplatsen
Tid: 17.30-19.30. Föreläsningen börjar kl 18.30
Fritt inträde! Ingen föranmälan krävs. Begränsat antal platser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin