fredag 18 december 2009

Inredningsfredag: Minibo i NYC

Empire from my apartment

Bild:bricolage

“We used to be kind of frivolous,” said Zaarath, a California native. “I used to collect vintage clothing, for example, and the cost of storing it and moving it was just not economically viable. So when we decided to move to Manhattan, we realized we’re not home that much because of our jobs. We don’t need that much space. We could go smaller. When I saw the ad in the paper, I knew I had to see it. And I knew it was right for us as soon as I saw it.”
Här är en minilägenhet som det har stått om på ett antal amerikanska bloggar den senaste veckan. Vanligtvis ligger sk. minobon på landet, gärna naturskönt men här har vi en minilya på Manhattan. Zaarath och Christopher Prokop — och deras två katter — bor i en 175-square-foot (16m2) stor“microstudio” i Morningside Heights. Lyan kostade $150,000 (drygt en miljon svenska kronor) vilket ger ett m2 pris på drygt 60 000. Från början var det en av nio "pigkammare" tillhörande en stor paradvåning.

Paret Prokop äter aldrig hemma och har på så sätt kunnat prioritera bort köksredskap och tallrikar etc I köksskåpen har de istället kläder och en espressobryggare. Resten av kläderna förvarar de på olika kemtvättar och på sina kontor. En "stor" fördel med lägenheten är annars att den kommer att vara avbetald om två år... Å andra sidan är det ingen plats för julpynt.

Se alla bilderna här!

I jämförelse har vi här ett reportage från Stockholms minsta lägenhet på och en lista över de allra minsta lägenheterna till salu i Stockholm. Riksdagens minsta tjänstebostad är också bara 16m2 stor.

1 kommentar:

  1. Intressant artikel, även om jag själv förmodligen skulle bli knäpp av en så liten yta. Ett minimum är en 2:a så att jag har två rum att röra mig emellan. Kanske är det så när en är uppväxt i ett hus på landet?

    Nu när vi väntar barn (2 månader kvar) tänker vi behålla vår stora (72kvm) 2:a så länge som det bara går - ska bli ett intressant experiment och omgivningen har redan till viss del börjat oja sig över att vi inte flyttar till större på en gång.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin