fredag 4 december 2009

#best09 - bästa boken

Färgkoordinerad bokhylla II

Bild: pellesten

Detta är del 4 i The Best of 2009 Blog Challenge och handlar om årets bästa bok. Det är ju nästan omöjligt att välja en bok så det får bli några stycken. Under året läste jag Twilightserien och Southern Vampire serien (förlagan till True blood). Även om inga av de här böckerna är de bästa jag läst så var det en läsupplevelse som stannat kvar. Plainsong var en annan pärla som jag snubblade över via Bookmooch. Av alla fackböckerna som jag plöjt det här året är det flera som Status - vägen till lycka, Skräp, Nextopia, Free och Växla ner.
Nu i november har jag läst Hungry planet och Material world som bägge gjort stort intryck på mig (recensioner kommer här i bloggen). Det är väldigt intressant att få en inblick i hur andra människor lever, hur lika men samtidigt så olika vi är.

Vilken tycker du är årets bästa läsupplevelse?

Mina tidigare inlägg i The Best of 2009 Blog Challenge hittar du här

7 kommentarer:

 1. Svår fråga! När jag kollade igenom min lista på läsa böcker 2009 hittade jag nästan ingen som faktiskt kom ut det året. Dödgrävarens dotter (Joyce Carol Oates) kom i alla fall i pocket på svenska i år, och den tyckte jag var riktigt bra! Annars har jag mest läst böcker från 2008.

  SvaraRadera
 2. Jag har tolkat frågan som en bok man läste under 2009. inte nödvändigtvis böcker som kom ut 2009. De flesta av de jag nämner ovan är "gamla" böcker...

  SvaraRadera
 3. Om jag bara ska slappa så tycker jag att Rosamunde Pilcher i lugna Cornwall är avstressande. Annars har jag fastnat i 1800-talet, Fredrika Bremer.

  SvaraRadera
 4. P.S.
  Jag är nr 92 i kön för att låna Herta Müllers Idag hade jag helst inte velat träffa mig själv, så det kanske inte blir i år (la in beställningen samma dag, när beskedet om Nobel-priset kom). Men har precis börjat njuta av hennes speciella språk i Kungen bugar och dödar.

  SvaraRadera
 5. Vad heter böckerna i South Vampire-serien? Läste Twilight-serien och blev otippat totalt fast.Jag är jordens mest lättskrämda människa, hatar övernaturliga grejer, och kunde inte sluta läsa... :)

  SvaraRadera
 6. Emelie, böckerna m Sookie Stackhouse är skrivna av Charlaine Harris och heter:

  1. Dead Until Dark (2001)
  2. Living Dead in Dallas (2002)
  3. Club Dead (2003)
  4. Dead to the World (2004)
  5. Dead as a Doornail (2005)
  6. Definitely Dead (2006)
  7. All Together Dead (2007)
  8. From Dead to Worse (2008)
  9. Dead and Gone (2009)
  10. Dead in the Family (2010)

  SvaraRadera
 7. En ny jord av Eckhart Tolle har för mig varit årets bästa inspirationsbok. Den visar så tydligt att inre utveckling är enormt viktig och sammankopplad med att skapa en bättre (yttre) värld.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin