lördag 16 juli 2011

Sommartips! Futureperfect 28-31/7 (Värmland)I sommar är det premiär för festivalen Futureperfect, en mötesplats för hållbarhetsintresserade från hela världen. Festivalen går av stapeln på Ängsbacka Kursgård i Molkom ovanför Karlstad. Ängsbacka är en kursgård/förening som arrangerar olika typer av kurser och festivaler med gemenskap, växande och kreativitet i fokus.

Program
Några av de brinnande aktuella ämnen som kommer att tas upp och diskuteras är hållbar utveckling, mat, globalisering, utbildning, design, arkitektur, kultur och innovation. En del av festivalprogrammet kallas ”Co-creation” och syftar till att skapa utrymme för delaktighet på plats. Ofta i sammanhang som detta saknas möjlighet till dialog och sätt att kanalisera och sjösätta idéer. Här kommer den chansen att finnas för alla som vill, genom att delta i handfasta workshops och kreativa mötesmetoder. Johanna Stål från Camino ska hålla en workshop och andra som medverkar är designerna John Thackara och Ramia Mazé, inspiratören Nanny-Maja Andreback, musikerna Tityo och Ashia Ali samt poeten Bob Hansson. Musikkonceptet No more lullabies finns på plats med musik under festivalen. Det finns även ett programspår för barn så varför inte ta med familjen?

Biljetter
För alla som är engagerade i hållbarhet, eller "på väg in i det", så är det möjligt att köpa en co-creation biljett för 800 kronor.Det täcker tre dagar vegetarisk och ekologisk mat och boende, musik, yoga, workshops m.m. Annars kostar en biljett för vuxna 1450 kr men det går också att köpa endagsbiljetter för 500 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin