tisdag 19 juli 2011

Cykeltisdag: Växjö satsar på cyklister

april 053

Man kan ta med sin ihopfällbara cykel på Kust till Kusttåget från Göteborg

Växjö har som mål att bli "Sveriges bästa och mesta cykelkommun". Att öka antalet cykelresor ses i kommunen som viktigt, men inte som något självändamål i sig. Satsningar genomförs istället som ett led i en strävan att skapa ett hållbart transportsystem. Kommun har bland annat en cykeljour dit man dagtid kan ringa eller e-posta och anmäla hinder på sin cykelväg.

Kända och okända cyklister
I sommar har man anställt Sara Alkell och Joakim Wijk som ska porträttera kända och okända människor som gärna och ofta cyklar i Växjö för Växjö kommun. Tanken med porträtten är att inspirera folk att cykla och se olika livsstilar inom cykling. Läs mer här!

Cykelturista i Växjö
Växjös nya gång- och cykelstråk erbjuder 8 km av upplevelser till fots eller på cykel. Det nya gång- och cykelstråket Växjöåttan ger fotgängaren och cyklisten möjligheter att upptäcka några av stadens kända, men också okända pärlor. Strandbjörket och Lagunen, Kampenområdet, Teleborgs slott och slottspark, Teleborgs natur- och fågelreservat, Sigfridsområdet, Brände Udde och Trummens strand är några exempel. Norr om sjön Trummen syns t. ex Växjö Energis fjärrvärmeanläggning. Stråket Växjöåttan är inte utmärk men gång- och cykelstråkets sträckning finns med i den nya cykelkartan för Växjö stad. Här hittar du kartan i Växjö.
Är du sugen på en lite längre tur finns "Växjö runt 45 km". Du kan hämta en karta/broschyr över Växjö runt i kommunens reception, Västra Esplanaden 18 eller på Turistbyrån. På kartan kan du se var på sträckan det finns informations- och grillplatser samt toaletter.

Kanske blir det en cykeltur till Växjö snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin