fredag 15 juli 2011

Inredningsfredag: på besök i the Box BungalowHär kommer en nyproducerad video om Jay Shafer, en av de mest kända förespråkarna för miniboende som jag bloggat om vid flera tillfällen. Shafer är grundare av Tumbleweed Tiny House Company. Han har själv bott i minihus sedan 1997 men efter att ha gift sig och fått barn har han växlat upp sitt boende till hela 500 square feet (46m2).
Huset i videon är 120 square feet (ca 11 m2) och lite större än hans tidigare minihus ( A tiny home tour: living in 89 square feet). Han har också gjort det möjligt att låta köparen välja var han eller hon vill ha kök- och wcmodulerna.Bild: BLOOC

För den som är sugen på ett eget minibioende men inte vill bygga själv finns det en ny svensk arkitektritad friggebod på marknaden, MINI 15 från Blooc. Huset på 15kvm har en flexibel planlösning som gör att det kan användas på många sätt. I standardutförande ingår dessutom 10kvm terrass, isolerat golv och öppningsbart vädringsfönster. Med ett eller flera tillvalspaket blir det ett fullutrustat minihus. Ritningar och lite bilder hittar du på Bloocs webbsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin