måndag 7 februari 2011

Matmåndag: vägen till hjärtat går genom magen

Heart Confetti Sprinkles

Bild: frugalupstate

Om en vecka är det alla hjärtans dag och vill man fira sina nära kära utan att bara köpa något med hjärtan på är det dags att börja planera. Alla hjärtans dag är för övrigt en bra påminnelse om att visa lite mer kärlek i vardagen och det behöver man inte köpa mjukdjur, underkläder eller röda rosor för att göra. Ett populärt talesätt är att vägen till hjärtat går genom magen och idag tipsar jag om några sätt att fira alla hjärtans dag vid matbordet.

Mysig frukost
Jag brukar bjuda barnen på hjärtformade smörgåsar med sylt till frukost. Ett annat enkelt tips är att lägga frysta hallon som ett hjärta i frukostfilen. Eller varför inte grädda våfflor, smeten kan man förbereda kvällen innan.

Bjud din kollega på lunch!Många av oss tillbringar en hel del tid på jobbet. Varför inte ta tillfället i akt att visa hur mycket du uppskattar dina kollegor. Laga en extra matlåda eller två och bjud en eller flera kollegor på lunch.

Mumsig middag för två eller fler
Även om du inte är någon stjärnkock kan finns det enkla och snabba middagstips att inspireras av på Tasteline eller ICAs web. Vill ni hellre laga något tillsammans kanske sushi kan vara kul att prova. Man kan även kombinera halvfabrikat av god kvalité (se om det finns fiskbiffar hos din lokala fiskvagn till exempel) med hemlagat. Har man inte någon käresta för tillfället kan man bjuda in några kompisar istället.

Endast efterrätt
Satsa på något enkelt till middag och lägg krutet på någon smaskig efterrätt istället. Prova att göra en chokladsufflé, baka chokladcupcakes eller servera två sorters glass med hjärtformat strössel. Chokladprovning med olika fairtrade och/eller ekosorter är en annan idé.

Mer
Fira alla hjärtans dag med Arla
Sprid kärlek på alla hjärtans dag med Dansukker

2 kommentarer:

  1. mormor Hannele på Hisingen9 februari 2011 kl. 14:40

    Klart man ska fira sina nära och kära, och ingen tvingar en att köpa något, kul bara med lite extra omtanke.

    SvaraRadera
  2. vi barnsliga gör hjärte-mackor och annat

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin