lördag 19 februari 2011

Fynda på Bokrean

books

Bild: no_typographic_man

Jag har kollat igenom diverse kataloger och webbplatser och kan tipsa om lite intressanta böcker på årets bokrea. Har du köpstopp kan du säkert få tag på dem på biblioteket.

Hos Bokus hittar jag Carolas ekokök : mat som smakar på riktigt (fanns även med på förra årets rea) och Carolas ekosöta : ett gott slut är en bra början - bägge av Carola Magnusson. En annan bra bok är Dags att renovera : var rädd om detaljerna av Kerstin Wergeni-Wasberg, Lena Sjöström Larsson. För den som inte vill renovera bort tidstypiska detaljer eller vill fynda på Återbruket.
Vägen till ett skönt och grönt barnaliv gör livet som förälder lite enklare, lite grönare och lite skönare. Boken vill inspirera dig som har barn i din närhet till en lustfylld och hållbar livsstil i harmoni med moder jord. Boken inleds med rubriken "Downshifta", ett förhållningssätt där enkelhet, ekologisk kosthållning och självbestämmande är viktiga ledord. Det handlar om att göra det man verkligen vill, hitta guldkant i vardagen och njuta till max. Här listas för första gången Stockholms alla ekologiska restauranger, butiker och kaféer. Hitta även tips på lekar, parmys, syinstruktioner till finaste bärsjalen och smarriga recept för dig och din baby.

Bokia har Laga ekologiskt året runt av Liz Franklin ISBN-13 9781407562148, Äkta vara av Mats-Eric Nilsson ISBN-13 9789170373916 (fanns med även på förra årets rea) och Gårdarnas mat av Maximillian Lundin ISBN-13 9789151849225.
Hos de allra flesta kan du förhandsbeställa årets reaböcker och de skickas vid den officiella reastarten 23 februari. Själv funderar jag på att köpa någon enstaka, jag är rätt nöjd med att låna dem.

1 kommentar:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin