tisdag 28 september 2010

Weekendresa på hemmaplan

Lobster - London Bridge, London, England - Friday 7th September 2007

Bild: law_keven

Är du sugen på att åka bort över helgen? Varför inte göra en weekendresa på hemmaplan? Gillar du dessutom hummer, kräftor och musslor - då ska du ta en skaldjursresa genom Bohuslän i höst.

Oktober är skaldjurssäsong i Bohuslän och under månadens två sista veckor, 15-31 oktober, går restauranger, hotell och aktivitetsföretag samman under namnet www.skaldjursresan.se, med specialerbjudanden för den som älskar mat från havet. Fler än 30 hotell och vandrarhem, restauranger och aktivitetsföretag från Koster i norr till Öckerö i söder deltar i arrangemanget och det finns allt från hummer- och ostronsafarin, skaldjursbufféer och olika typer av weekenderbjudanden att välja på.

Big 5 eller barnen med?
Du kan exempelvis själv vara med och både fånga och äta vad Bohusläns eget "Big Five", dvs hummer, kräftor, musslor, ostron och räkor under den tid de smakar allra bäst.
Har du barn med rekomenderar jag varmt ett besök på Havets hus i Lysekil! 2010 är Barnens år på Havets Hus vilket man firar med nya lekfulla attraktioner i anläggningen samt en ny spännande utställning om havsmonster. Verkliga och mytiska havsmonster finns trovärdigt återgivna i modeller och bilder.

Kosters trädgårdar
Är du i Strömstad så gör gärna en avstickare till Kosters trädgårdar på Sydkoster.
Kosters trädgårdar är en ekologiskt odlad besöksträdgård som erbjuder såväl god mat som försäljning av grönsaker, blommor, kryddor, perenner och ett plantskolesortiment av buskar.
Trädgårdens gårdsbutik säljer ekologiska ostar, oljor, sylter, kryddor, böcker mm medan "Trädgårds Cafét" serverar måltider skapade av egenodlade råvaror och lokala produkter från bygden. samt har fullständiga rättigheter. Under hösten bjuds det på olika typer av kurser och konserter.

Vi ses vid havet!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin