onsdag 29 september 2010

De stora pendlarexperimentet

WHAT ARE YOU HONKING ABOUT? #HDR #photog

Bild: mescon

"Att ett ökat kollektivresande är en förutsättning för en framtida hållbar trafiksituation är de flesta med på. Men för många pendlare är det ett stort steg att ställa bilen och istället resa kollektivt. Med provåkarkorten vill vi sänka tröskeln till ett kollektiv resande och få fler att våga testa"

Västtrafik har precis dragit igång vad de kallar för "Det stora pendlarexperimentet". Kampanjen är Västtrafiks största någonsin och går ut på att värva nya resenärer, framförallt bilpendalre som har chansen att få ett gratis tvåveckors provåkarkort, värt 750 kronor.
Kampanjen och pendlarexperimentet inleddes den 27 september och senast den 20 oktober måste bilpendlaren anmäla sitt intresse på Västtrafiks hemsida för att få möjlighet att få ett provåkarkort. Korten skickas ut per post i början av november.

Imorgon torsdag kl. 13.30 kan man chatta med Västtrafiks experter och ta chansen att ställa frågor. Även kommande torsdag (7/10) kan man chatta.

4 steg
Västtrafik tipsar även om fyra steg till förändring som kan göra det lättare att bli bättre på att ställa bilen.
  1. Bli medveten om dina mönster
  2. Klargör vinsterna med förändring
  3. Ta ett litet första steg
  4. Ha tålamod
Det här är steg som nog fungerar bra även när det gäller andra förändringar i livet.

Själv åker jag numera med glädje buss till jobbet varje dag efter att ha tvingats ta bilen när jag gick på kryckor i våras och somras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin