fredag 17 september 2010

Återvinningens dag 18 september (Göteborg med omnejd)

Återbruket

Den 18 september är det dags för Kretsloppsparkens dag på Kretsloppsparken igen. Vi var där förra året och men jag gillar fikan på Returhuset bäst. Parken är lördagsöppen som vanligt, mellan kl 10.00 och 15.00, och butikerna har fina erbjudanden just denna dag.
I Kretsloppsparken Alelyckan blir det en dag som går i lekens tecken. Den kände antikexperten Peter Pluntky finns på plats några timmar för att värdera besökarnas leksaker, teknikprylar och annat. Det finns också ett leksaksbytarbord där man kan lämna en leksak i utbyte mot en annan.
För de yngre finns det clown, hoppborgar och annat på plats. Sopsorterande hundar kommer också att finnas på scenen och det är en programpunkt som är intressant för hela familjen. De duktiga hundarna visar hur lätt det är att göra rätt när det är dags att sortera avfall, något som vi människor inte alltid lyckas med….
Alla som tar med sig något användbart – en möbel, en pryl, böcker eller något annat – kan vara med i en enkel tävling med chans att vinna en elcykel.
Butikerna i parken har många fina erbjudanden. Rea och specialpriser hos Stadsmissionen på bl a leksaker, blomkrukor och gardiner. Återbruket har rea på fönster! Om man blir trött i benen kan man ta en avkopplande paus på Returhuset med kaffe och bulle eller korv och bröd.
Kretsloppsparkens Dag arrangeras av kretsloppskontoret Göteborgs Stad. I år ingår dagen i den regionala satsningen Återvinningens Dag, som genomförs av Renova i samarbete med kommunerna i göteborgsområdet.
Program:12.00 –14.00 Peter Pluntky, känd expert från Antikrundan, värderar dina gamla leksaker, spel, reklamföremål, skyltar och liknande, samt teknikprylar av alla de slag. Men ta inte med dig konst, juveler, mattor, ostindiskt porslin eller liknande.
Hela dagen: Toy Swap – leksaksbytarbord. Lämna en leksak, välj en annan utan kostnad. Den trollande clownen Hokus vandrar runt i parken och hittar på skoj och bus hela dagen.
11.00, 12.30, 14.00 Sopsorterande hundar på scenen. Husse Anders Lundberg har med sig Faxe och Kompis som visar hur lätt det är att göra rätt – till och med när man är hund.
Kretsloppsparkens Dag ingår i Återvinningens Dag som arrangeras av Renova i samarbete med kommunerna i göteborgsområdet. Kretsloppsparken ligger på Lärjeågatan, vid Gamlestadsvägen, mitt emot Alelyckans sportcenter. Fri parkering. Man kan åka kollektivt med buss 78, hållplats Vattenverket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin