lördag 18 september 2010

Fika och gör skillnad i år igen!

Cup of tea

Den 27 oktober 2010 mellan klockan 08.00-20.00 tävlar Sverige, Norge, Danmark och Finland återigen om vilket land som kan samla flest personer att fika Rättvisemärkt under en dag.
Förra året fikade hela Sverige Fairtrade-märkt, från södra Skåne till norra Lappland. 130 000 personer fikade och bidrog samtidigt till att förbättra arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i utvecklingsländer. Sverige blev bäst på att Fairtrade-fika i Norden och i år hoppas man kunna slå förra årets resultat och bli 150 000 som fikar samtidigt.

Samtidigt som du dricker Rättvisemärkt kaffe eller te, äter Rättvisemärkt choklad eller frukt, bidrar du till att odlare och anställda i utvecklingsländer får förbättrade arbets- och levnadsvillkor. Du kan delta som privatperson, organisation eller företag. Anordna en egen fikapaus eller delta en Fairtrade Fika som någon annan ordnar. Här kan du se om någon arrangerar en Fairtrade Fika nära dig.

Precis som förra året är reglerna enkla. Alla som arrangerar eller deltar i en fikapaus den 27 oktober där minst en Fairtrade-märkt produkt serveras får vara med i utmaningen. En fikapaus kan ordnas var som helst - i din skola, på din arbetsplats, i din kyrka eller organisation, på stan eller hemma i soffan med familj och vänner.Varje Fairtrade Fika har en sorts fikamästare. Det är fikamästaren som ser till att fikapausen anmäls här på webbplatsen och att resultatet räknas och registreras efteråt.
Alla vinnerFairtrade Challenge är ett enkelt och roligt sätt att engagera sig själv och andra och sprida information om Fairtrade. Det finns också fina priser att vinna. Det lag som får mest poäng i år vinner en resa med Fairtrade till odlare i Afrika. Fina priser finns också till bästa butiken, snyggaste fotot och för flest Fairtrade-produkter i samma fika. Se mer om våra olika tävlingar och priser på www.fairtradechallenge.se.

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag vill bara tacka för en helt fantastisk och inspirerande blogg! Du är en av de människor ute i bloggvärlden som har inspirerat mig till att själv börja blogga eko! :)

  SvaraRadera
 2. Tack själv! Det är läsase som du som gör det kul att skriva!

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag undrar vad det är för mugg på bilden? Jag vill anordna en Fairtrade-fika i år, men det är alltid lite tudelat i och med dessa pappersmuggar som känns så onödiga. Men dessa kanske är något mindre dåligt alternativ, och jag undrar hur jag kan få tag på dem..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Bilden är tagen 2010 i New York så jag vet tyvärr inte vilken typ av mugg det är. Däremot hittade jag tips på komposterbara majsmuggar, det kanske vore något?

   Radera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin