söndag 11 april 2010

Massor på G i Göteborg

Västerås 080306

Bild: Eva the Weaver

Nu när jag går på kryckor håller jag mig mest hemma på kvällarna. Dels är det inte helt enkelt att ta sig runt kollektivt och dels är rätt fullt upp ändå med sådant som barnens aktiviteter (fotbollsssäsongen har dragit igång för Storebror t. ex) och annat. Som tur är finns det andra som tar sig iväg och kan rapportera. Camino lägger också ut klipp från sina föreläsningar. För den som är mer mobil kan jag rekommendera följande aktiviteter:

Sopor för hela slanten 14-15/4
Camino och Studieförbundet Vuxenskolans seminarieserie har varit populär över all förväntan. Nästa vecka blir det två seminarier på House of Win-Win i Göteborg på temat sopor!
Under två intensiva kvällar träffar vi fyra personer som har tänkt till kring detta med sopor, skräp och avfall. På onsdagen kommer Mattias Hagberg, författare till boken Skräp. Han berättar om hur boken kom till och en hel del om hur sophanteringen fungerar. Därefter pratar Erik Thorstensson, vars företag Creatables , skapar produkter av spillmaterial från industrin.
På Timbros webb kan du se en Bambuser-inspelning på ett intressant samtal mellan Jonas Fryklund på Timbro och Mattias Hagberg. Se klippet här!
Under torsdagen kommer Eva Askulf från företaget Klättermusen i Åre, på besök för att prata om hur företaget arbetat med att återvinna kläder. Jenny Lundgren är designer med miljötänk. Hennes klistermärken som ska sättas på gamla plastförpackningar så de blir till leksaker, är ett sätt att återanvända förpackningar. Något som var populärt förr, men som försvunnit i och med att mängden förpackningar ökat enormt.
House of Win-Win, Tredje långgatan 13 B Göteborg
14 & 15 april kl 18.30 -20

Det goda livet i framtidens städer – utmaningar och visioner för en hållbar stadsutveckling 14/4
Onsdagsföredrag på Ekocentrum 14 april kl 18.00:
Världens städer växer allt snabbare och om femtio år kommer två tredjedelar av jordens befolkning bo i urbana miljöer. Men hur ska framtidens städer se ut för att vi ska trivas i dem? Hör två forskare från det nystartade Mistra Urban Futures, ett centrum för hållbar stadsutveckling.

Kollektivhusutställning på Stadsbiblioteket 14-18/4
För första gången görs en utställning i Göteborg för boendeformen kollektivhus/bogemenskap. Det är de tre göteborgsbaserade husen Majbacken, Trädet och Stacken som under några dagar bjuder ”hem” på stadsbiblioteket.
I utställningen får du hälsa på i vart och ett av husen och du får chansen att lyssna på miniföreläsningar kring en kollektiv/gemensam boendeform. Stacken i Bergsjön firar 30 år, Trädet i Kortedala firar 25 år. Majbacken i Majorna har funnits sedan 2004.
Arrangörer är de tre husen tillsammans med Boihop, Coompanion, GIL och KollektivhusNu.

Guerilla Gardening 14/4
Onsdagsföredrag påEkocentrum 14 april kl 18.00:
Hör Silvia Gonzalez berätta om fenomenet Guerilla Gardening, där aktivister ger sig ut nattetid för att plantera i stadsmiljön. Rörelsen arbetar för mer grönska, färre bilar, lokal produktion m.m.

Tips och trix för en hållbar livsstil 21/4
Hur ska vi leva hållbart? Här får du massor av goda exempel på hur du kan göra. En pedagog tar dig med på en vandrande föreläsning i Ekocentrums utställning.
Samling i Ekocentrums café.
Arrangemanget ingår i Vetenskapsfestivalens program.
Fritt inträde! Ingen föranmälan krävs. Begränsat antal platse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin