tisdag 6 april 2010

Dags att förnya vårgarderoben?Klänning ur H&M Garden collection. En kollektion av helt återvunna eller ekologiska material som släpptes den 25:e mars. Läs mer här.

Jag köper inte så mycket kläder (om man tittar på foton ser jag ut att ha samma kläder för det mesta) men det är klart att man blir lite sugen på nya vårkläder när nu snön äntligen är borta.Så hur skapar man en hållbar vårgarderob?

 1. Rensa garderoben. Börja med att gå igenom det du har. Släng det allra slitnaste eller ge till någon som väver trasmattor. Lägg undan fräscha kläder som du har tröttnat på (gå vidare till punkt 3.)
 2. Shoppa på hemmaplan - kan du färga eller sy om?
 3. Ordna en klädbyteskväll med kompisar eller gå på någon organiserad swap
 4. Blev det några kläder över från klädbytet så kan du försöka att sälja på Tradera eller kommission alternativt ge till Myrorna eller liknande.
 5. Handla i första hand 2nd hand eller vintage
 6. Handla ekologiskt eller återvinningsmode från klädkedjorna .

Beware of activities that require new clothes.
– Henry David Thoreau

Mer om mode
Eko är den nya glamouren

Spring/summer wardrobe experiment recap

1 kommentar:

 1. Håller helt och hållet med, det är bra råd du ger :) Även om jag själv inte är ett helgon när det kommer till shopping har jag mycket second hand, speciellt tack vare min mammas flitiga letande. Nästan alla jeans jag har kommer från Röda Korset och kostade runt 25 kronor i inköp :)

  Angående klänning från Garden Collection du visar på bild har jag köpt den och den är verkligen underbart fin i verkligheten också. Jag tittar och tittar och på den och kan inte sluta tycka att det är SÅ häftigt att den är gjord av gamla PET-flaskor :D

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin