fredag 9 januari 2009

Inredningsfredag - pimpa dina ikeamöbler

Bemz Ikea Slipcover

Bild: överdrag från Bemz, Yvonne Eijkenduijn

Jag har tidigare skrivit om Ikeahacker, en webbplats där man kan få en hel del tips om hur man gör om och piggar upp sina Ikeaklassiker. Det har också börjat komma allt fler företag som specialiserar sig på vidarutveckling av Ikeamöbler. Bemz har specialiserat sig på överdrag till nya och gamla IKEA soffor men erbjuder även kudd-, stol- och fåtöljöverdrag. Den som har svårt att välja bland alla mönster kan bli inspirerad av "Bemz Lifestyles", 7 olika inredningsstilar med allt från lantligt blommiga till marina randiga tyger. Just nu har Design & inredningsbloggen en tävling där man kan vinna två kuddöverdrag från Bemz.
Häromdagen snubblade jag över Parts of Sweden, ett företag som säljer designade tillbehör till Ikea sortimentet och det egna hemmet. Varför inte bygga om din Billy till ett barskåp eller fixa en inbyggd höj- och sänkbar TV-möbel med valnöts panel för din platt tv genom ett vanligt Paxskåp. Jag gillar även sko- respektive tidningshyllan till Billy
Till sist har jag även hittat Diffrey, ett företag som erbjuder personliga köksluckor som passar till Ikeas stommar. Perfekt om man vill ha ett nytt kök eller bara fräscha upp sitt befintliga. Välj mellan Zebrano eller ferrarirött, eller varför inte körsbär?


Läs mer!
Hitta IKEAmöbler nära dig genom Annonskartan.se
Piffa till din poängfåtölj
Villahemmet fixade ett Ikeaskåp till ett TV-skåp när hon inte hittade något som passade.

6 kommentarer:

 1. Ett litet tips!
  En kompis och hennes man har ett företag som säljer nya klädslar till ikeasoffor. Än så länge har de inriktat sig på Holland men ska efterhand utvidga. Det är dock inga problem att beställa som svensk, då de finns i Sverige, utanför Värnamo. Sajten heter www.savemysofa.com

  SvaraRadera
 2. Vilka bra tips! Själv kände jag bara till företag som säljer överdrag. Det är alltid bra med inspiration, speciellt om hemmet består mkt av IKEA...

  SvaraRadera
 3. Mina Ölandfåtöljer skulle verkligen behöva piffas upp, suck. Hur kommer det sig att Ikea alltid slutar sälja just det vi har hemma?

  Hej, förresten! Hittade hit via En bok om dagen :)

  SvaraRadera
 4. Så himla smart! Speciellt det är med köksluckor som verkligen kan innebära stor förändring.

  SvaraRadera
 5. Jag börjar bli så trött på alla killar från Ikea; Billy i vardagsrummet, Ivar i barnens rum osv.. Nej, nästa gång vi behöver en möbel ska jag leta på loppisar först (eller Erikshjälpen som jag upptäckte förra veckan!)

  SvaraRadera
 6. :-)

  Det är rätt intressant att det har kommit en svans efter IKEA (som för övrigt svansar efter alla små duktiga designers och kopierar friskt) Hittade alldeles nyss Studio10.se som gör samma sak som diffrey, dvs säljer köksluckor till Ikeas köksstomme faktum. Det som är så kul med dessa små bolag är att de alltid kan vara snabba och vara mer up to date än vad Ikea kan. Bemz är grymma på det de gör.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin