tisdag 13 januari 2009

Återbruk - 2009 års stora trend?

Bild från Wilma & friends

Frida Berglund med bloggen Husmusen, Sveriges största inredningsblogg, har intervjuat Stefan Nilsson från Trendgruppen. Han lyfter fram Återbrukstrenden som en av tre trender för 2009 (de övriga är Cute-trenden och den industriella trenden)

En fortsättning på eko- och miljötrenden och inte minst vårt behov av att vara individer. Massor av produkter får nu en ”återvinnings-look” med bitar som är hopplockade eller sammansatta för att tillsammans bilda nya produkter. Formgivare att hålla ögonen på: Piet Hein Eeek, Karen Ryan och designgruppen Committee.
Trendgruppen har tidigare siat om slow fashion och att Not buying day 2008 skulle bli stort. Är du intresserad Det nya svarta, nyhetsbrevet från Trendgruppen, kan du skicka ett mail till info@trendgruppen.se.

Mer åtebruk
Är du intresserad av designade återbrukprodukter finns det en hel del i webbshopparna Minthe, Wilma and friends, byPoppel och DuMonde för att nämna några. Jag gillar särskilt gummiprodukterna tillverkade för hand av återvunna bildäck. En vedkorg skulle passa bra hemma hos oss. Många fler intressanta webbshoppar hittar du hos Ecoshopping.se. Kanske kan du få lite idéer till egna återbruks- och återvinningsprojekt.

4 kommentarer:

 1. Sånt här gillar jag! Jag tänker så hemma hela tiden nu. Om jag behöver något nytt funderar jag på om jag redan har något som kanske går att "designa om" till en ny funktion. Spännande, utmanande och kreativt! Man blir skitnöjd när man lyckas! Kolla inlägg på min blogg om återanvändning av en jumbojet...

  http://tagganer.blogspot.com/2009/01/jumbojetarnas-andra-liv.html#links

  SvaraRadera
 2. Spännande. Extra spännande projekt jag sett i u-länder, där många kunnat bli självförsörjande. Såg några konstnärer, som gjorde fint av spillglas.

  SvaraRadera
 3. Jag blir så himla imponerad över kreativiteten som finns när det gäller "designat" återbruk. Det kan verkligen bli riktigt snyggt!

  SvaraRadera
 4. Jag tror återbruket är en framtid:)

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin