torsdag 29 januari 2009

Förkylning och funderingar

Bild & recept: fuzuoko

Egentligen tycker jag att jag borde få vara frisk efter att ha genomlidit influensa och bihåleinflammation men nu har jag blivit dödsförkyld igen. Det känns som det finns mer snor än vettiga tankar i huvudet och humöret är definitivt inte på topp. På sista tiden har det varit ont om roligheter och jag har funderat en hel del på vad som är viktigt och kul i livet och vad jag egentligen lägger min tid och energi på.
Jag hittade ett tänkvärt inlägg från Leo med Zen Habits - hur skulle du leva ditt liv om du bara hade 6 månader kvar? Han tycker att vi skall fundera på det då och då:

Because while you might not have only 6 months to live, I’m here to break the news to you: you really do only have a short time to live. Whether that’s 6 months, 6 years or 60 … it’s but the blink of an eye.

Annie som skriver på bloggen Vi visar vägen skall ta en elektronisk paus och ägna sig åt lite viktigare (och roligare) saker i livet än att titt apå TV eller slösurfa.

Relaterade inlägg:
the Happiness project
Wellnessexpertens tio tips för ett enklare liv


2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig, du borde få vara frisk nu! Men, som vanligt, inget ont utan att det har något gott med sig. Inte fy skam att verkligen fundera på vad som är viktigt i livet! :)

    SvaraRadera
  2. Elektronisk paus känns onödigt. Men folk måste lära sig att ta oplanerad tid för sig själva! Jag har mina 4-5 timmar tre dagar i veckan som jag inte tullar på. Det är min tid. Ibland sover jag bort den. Ibland läser jag, shoppar, surfar, zappar, fikar bort den. Men det är min tid - och jag ger inte bort den för något!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin