tisdag 24 maj 2011

När det gröna livet inte går så bra...

my life as an assistant.

Bild: katiew


Inspirerad av inlägget When Going Green Goes… Not So Great handlar dagens inlägg om hur det ibland kan gå fel när man försöker leva grönt.

Grönt är skönt
Jag har nog alltid varit djärv när det gäller att experimentera med hemmagjorda skönhetsprodukter och liknande. Jag minns t. ex när jag i mellanstadiet provade en ansiksmask bestående av rivna morötter och föga förvånande blev helt orange i ansiktet. Detta var som sagt när jag gick i mellanstadet och än idag minns jag paniken över ansiktsfärgen...
Jag har också minnen av hur illa håret luktade av den avslagna ölen jag som tonåring povade att skölja håret med. Det skulle ge glans eller vara bra för nåt...
Under mitt köpstoppsår provade jag bland annat att ersätta schampoo med bikarbonat och äppelcidervinäger. Det blev inte så lyckat utan torkade istället ut hårbottnen rätt rejält. Däremot använder jag ibland enbart äpplecidervinäger i sköljvattnet med gott resultat. Jag testade att använda bikarbonat som torrschampoo vilket inte kan rekommenderas heller... Det blir en rätt dammig look...
Jag har provat olivoljeinpackning och fick till slut tvätta håret 4 gånger varav den sista med diskmedel. Och det miljövänliga schampoot gav mig skorv...

Kompostering
Oftast funkar det jättebra att kompostera men förra vintern frös komposten och jag fick ägna en hel del energi åt att tina upp den. Sen på sommaren drabbades vi av fluginvasion som tog ett tag att få bukt med (mycket strö krävdes). Till slut fick jag köpa flugsmällare till barnen och belöna dem med glass om de slog ihjäl 10 spyflugor...

Den goda maten...
Jag experimenterar gärna med mat och det säger sig själv att om man sällan lagar samma rätt två gånger så lär man åka på en och annan mina. Jag föredrar t. ex att koka egna bönor snarare än att köpa färdigkokta men ibland får man en laddning som helt enkelt aldrig blir tillräckligt mjuka...
Jag testar gärna nya quorn och sojavarianter och två nyheter som jag tyvärr inte kan rekommendera är fejkfalukorven "middagskorv" från quorn och fejkbaconen "tärningar a la bacon" från Hälsans kök. Intressant nog smakade de nästan likadant - mer år korvhållet än som bacon iaf. Men man får hålla i minnet att det var över 25 år sedan jag senast åt köttvarianterna. Maken tyckte mest att de smakade udda.

Har du varit med om några incidenter eller motgångar i ditt gröna liv?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin