måndag 2 maj 2011

Middagsfrid till flera

Middagsfridsleverans_5_dagarskassen

Bild: pressbild från Middagsfrid


I mars skrev jag om det matkassekrig som verkade råda i Stockholm. Jag gjorde också en genomgång av några olika aktörer runt om i Sverige. En av dessa aktörer är Middagsfrid som säger sig vara Sveriges snabbast växande aktör inom hemleverans av matvaror. Nu har de utökat sitt koncept och erbjuder även en frukostkasse, en fruktkasse och ett bakpaket fr.o.m v 20.

Stora frukostkassen:
I frukostkassen får man Middagsfrids egen ekomüsli, ekologiska ägg, bröd, pålägg och fil . Under introduktionstiden får man 50% rabatt och betalar 198:- istället för ord.pris 395:-.

Fruktkassen:
I fruktkassen får man ca 3 kg frukt med stort fokus på ekologiskt & svenskt. Under introduktionstiden får man 50% rabatt och betalar 73:-istället för ord.pris 145:-.

Bakpaketet:
Här får man spännande recept och mjölsorter samt alla de ingredienser som man behöver för att baka riktigt goda, nyttiga och enkla bröd. Bakpaketet varieras månad för månad. Under introduktionstiden får man 50% rabatt och betalar 148:- istället för ord.pris 295:-.

Rent spontant låter ett sådant här koncept betydligt mer intressant än att bara köpa en middagskasse. Det som ska bli intressant att ta reda på är om antalet frukter räcker (vi gör av med 4 frukter om dagen då barnen ska ha med sig två frukter var till skolan) och hur kostnaderna blir jämfört med att veckoplanera och handla själv även om man räknar in tid & kostnad för att ta sig fram och tillbaka. Alla familjer är olika och om man i dagsläget använder sig av en hel del halvfabrikat, äter mycket kött och väljer industribakat bröd så kan det nog bli billigare och mer hälsosamt i längden.

1 kommentar:

  1. Ska bli intressant att läsa din jämförelse när det gäller matkasse vs handla själv!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin