tisdag 13 november 2007

Höstens linklove och lite läsarfrågor

070314linked

Bilden är tagen av quadrapop och används med Creative Commons Licens.

Det var länge sedan jag lade upp lite linklove. Det är alltid kul att kolla hur mina läsare hittade bloggen, många hittar givetvis hit genom Google men även andra vägar bär till köpstoppsbloggen.

Miljöbloggar
I samband med att jag utsågs till en Sveriges tio bästa miljöbloggar av Nya Miljöaktuellt fick jag en hel del linklove i bloggosfären. Stimulansbloggen stör sig på att inte en enda miljöblgog omnämns i den flitigt diskuterade twinglyrapporten men tipsar om Miljöaktuellts lista.En köpfri dagDen 24 november infaller Buy Nothing day. Camino skrev om en köpfri dag och länkade till köpstoppsbloggen och till Johan. Bett R World har också skrivit om Köpstopp en dag varje år

Blog Action Day
Maja med bloggen Man lär så länge man har elever skrev om miljö och länkade!

Annan länkning

Anna med bloggen Min Resa skrev om Shoppingstopp. Nässelblom och choklad skrev om att ta vara på dina matrester! Underbara framtid har med mig i sin Blogroll, liksom Inredningsbloggen.
Någon annan kom via bloggen Station. Malve skrev om tampongpyssel och på Utbrändhetshjälpen tipsas det om Köpstopssbloggen.


Läsarfrågor

Men de allra flesta kommer via Google efter att ha ställt olika frågor som jag skall försöka att besvara nedan.

Har du någon huskur mot ögoninflammation
Favorit i repris... Som jag skrev i juni önskade att jag hade känt till någon, t. ex i april när lillasyster var dålig. Tipsa mig gärna om du känner till någon.

Vilken tjocklek skall det vara på yogamattan? Enligt en av mina yogalärare är det het och hållet beroende på vad man gillar och om man t. ex skall resa med den eller bara ha den hemma. Jag tycker att man skall köpa en ekologisk, det finns några olika, här är några som jag har tittat på. Jag fick själv en Bhu mat från yogamattan.se i födelsedagspresent.

Skall man bo i villa eller lägenhet?
Smaken är som baken skulle jag vilja säga. Vi har valt att bo i bodde tidigare i lägenhet för det passar passade vår familj bäst, här hittar du några funderingar kring det här med boende.

Vad finns det för nackdelar med lägenhet?
Se ovan

Hur får man fina barnrum?
Man kan köpa en fin barnsäng på annons. Eller så kan du läsa mer här.

Kan man koldioxidbanta?
Bett R World utmanade mig i våras att koldioxidbanta. Vi äter t. ex mycket bönor och linser istället för kött, dessutom använder vi i princip bara bilen på helgerna.

Varför är det dåligt att barn äter godis?
För att godis inte är lika gott när det visar sig att
tillsatser i godis ökar risk för hyperaktiva barn. Det har föga fårvånande visat sig att vanligt förekommande färgtillsatser och konserveringsmedel i exempelvis godis och läsk kan göra barn hyperaktiva. Det handlar främst om natruimnbensoat och sk. azofärger. Dessutom kan barnen bli feta

Hur organiserar man hemma? Jag behöver rensa bland mina papper!
Jag har skrivit om det här, Tema rensa - minska pappersmängden
och här, Tema rensa: viktiga papper. I det sistnämnda inlägget får du även svar på frågan Hur länge ska man spara på viktiga papper?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin