måndag 5 november 2007

Menu plan monday & helgläsning

Idag har jag blivit intervjuvad av av tjej från P4 Göteborg. Förmodligen kommer programmet att sändas i början på december (mer info kommer när jag själv vet mer ;-)) Programmet är ett av flera som skall handla om alternativa livsval.

Bookmoocherbjudande - 2 för 1!
Maken har ägnat kvällen åt att sätta glögg (GPs dunderglögg) och själv har jag lagt upp massor med nya böcker på Bookmooch. Varför inte prova Bookmooch? Ange den "hemliga koden" köpstopp och få 2 böcker för 1 poäng när du moochar från mig. (Bor du i ett annat land är det 2 för 2 poäng som gäller)

Här kommer veckans meny!
Måndag - grönsakssoppa á la mode (man tar det som håller på att skrumpna i svalen och kokar soppa på det, den här gången blev det morötter, rotselleri och palsternacka) Som kvällsdryck provade jag ingefärster som skall göra susen mot förkylning:

Skala och dela en bit färsk ingefära.
Lägg bitarna i kokande vatten och låt koka i ca 10 minuter.
Häll upp i en kopp och pressa lite citron över

Tisdag
- Fiskbullar med ris
Onsdag - Jag skall ut på galej men resten av familjen äter Pyttipanna
Torsdag - Jag skall ut igen (kickoff med jobbet) - resten av familjen äter linsgryta
Fredag - Fisksoppa med aioli
Lördag - Lasagne till middag
Söndag - Inte bestämt än

Söndagsläsning
Det är på söndagarna som jag har tid & ro att läsa. Här är några axplock ur helgens läsning,

Faktum #66 - Boendet - från social rättighet till konsumtionsvara. Hur Ingvar Kamprad och IKEA förändrade synen på hem & inredning.
SvD -
Vecka som ger eko. I Portland i USA bjuder på en ekologisk modeutopi. Politikerna portar kedjorna från stadskärnan och lokalt tillverkade plagg klär stadens fashionistor. SvD har besökt världens första ekologiska modevecka.
GP - en artikel (tyvärr inte ute på webben) som handlade om att vi aldrig tidigare skapat så mycket avfall. Köerna till återvinningsstationerna ringlar lång apå helgerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin