söndag 4 november 2007

Söndagsfin

Bilden är tagen av sanbeiji

Större delen av söndagen tillbringades hos barnens mormor. Vi bjöds på både lunch och fika. Däremellan var vi ute och lekte i det fina höstvädret. Det har slutat blåsa så nu kan man gå ut igen utan att barnen blåser omkull.

Evas mammaliv skriver om Terri Herrerra Erikssons senaste krönika i Aftonbladet, vilken handlar om de starka reaktioner hon fått på en tidigare artikel om genusmedvetna barnböcker. Terri undrar varför folk (läs pappor) blir så provocerade av pojkar i klänning. I vintras skrev jag om Storebrors rosa älsklingsklänning, det var en period när han gärna ville ha klänning, och allra helst den rosa som han ärvt av JRs dotter. Det väckte faktiskt inte så stor uppmärksamhet trots att han hade den titt som tätt. Nu har han istället övergått till vit skjorta & slips som favoritfinkläder. Det verkar däremot väcka mer uppmärksamhet, i all fall på ICA Maxi en vanlig söndagförmiddag. Eftersom maken går till jobbet i mörk kostym & slips varje dag så är det väl ganska naturligt att även Storebror vill ha slips emellanåt. Lillasyster är inte så knusslig, hon har gärna klänning, eller dödskalletröja eller inga kläder alls. Dessutom utgår hon från att den ändå andra dagispappan som har kostym också jobbar på pappas jobb.


I morse hade jag ro att bläddra i Family Living som kom för några dagar sen. Jag har inte förnyat min prenumeration men den fortsätter att komma ändå... För ett tag sedan märkte jag att jag knappt hade öppnat senaste numret innan nästa nummer kom, jag var helt enkelt inte så intresserad längre av att läsa om kändisars stylade hus eller om alla piffiga heminrendingsprylarna man kan köpa. Senaste numret innehöll dock en hel del intressant. Artikeln ("Bo i villa var en mardröm") om Denise Rudberg och hennes familj handlar mycket om hur en småbarnsfamilj bor bäst. Denise tröttnade på bilköerna till förorten och stressen kring hämtning och lämning och flyttade in till stan igen efter bara några år. Nu är målet att ha max 5 min til dagis, jobb & skola. Men husdrömmen verkar inte vara helt död;

– Hus på Djurgården, säger de i munnen på varandra, det vore drömmen, då är man både i stan och ändå utanför, 46 mille så är det inga problem, garvar Denise.
– Vi ska bara råna två banker först, haha, jag och Denise i varsin rånarluva så är det klart, nere på Karlaplan, hon tar SEB och jag Handelsbanken, haha.

En annan artikel handlar om hur många lånar till dyra hus och sen inte amorterar vilket gör att de kan få problem när räntan stiger. Men det är även många köptips som jag kan vara utan i tidninge, jättefina påslakan från Marimekko - javisst men de vi har nu duger br ade med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin