lördag 3 november 2007

Ledig lördag 2


Bilden är tagen av Claudecf
Lediga lördagar är sköna. Det blåste så mycket här uppe på berget där vi bor så det gick inte att vara ute med barnen trots fint väder. Maken tog med Storebror på Maritiman medan Lillasyster & jag var hemma och pysslade. Vi hann med riktigt mycket! Vi målade med vattenfärger, läse böcker, lekte med dockorna, lagade mat på leksasspisen, gjorde smoothies och röjde lite på vinden.Vi har inte ens varit och handlat så det fick bli scones till frukost och rester från fredagens tacosmiddag till lunch.BildenTangled Webs of Chick-Lit är tagen av coutorture
Jag har fått The Simple Living Guide på posten (moochat från Kanada), ännu en intressant bok att läsa. För tillfället håller jag på att läsa:

 1. Kathy Reichs - Grave secrets (bokserien som TV-serien Bones är baserad på) - blod & mord
 2. Carina Nunstedt - 12 steg til lett skönare mammaliv - än så länge mest mammamisär
 3. Joe Dominguez -Your money or your life
 4. Jo Robinson - Unplug the christmas machine
 5. Marisa De Los Santos - Love walked in

Som man kan se ovan gillar jag att blanda böcker om frivillig enkelhet med lite chick-lit, mom-lit, och deckare m.m. Omväxling förnöjer! Kathy Reichs har ersatt min tidigare mord & blodfavorit Patricia Cornwall. Jag har planer på jultema i bloggen och gör research genom att läsa "anti-jul" böcker som Unplug the christmas machine. Jag har fått många frågor om presenter och det är ett av ämnen som jag kommer att ta upp i julspecialen.

Bloggen
Jag får många frågor om vad jag skall göra med bloggen efter nyår. Ärligt talat vet jag inte om jag skall fortsätta blogga och i så fall om det blir samma upplägg som nu. Det skulle nog kännas tomt att inte blogga alls (jag har blivit blog-a-holic ;-D)

Nu är det mindre än två månader kvar till min deadline - nyår - vad vill du läsa om på bloggen?

6 kommentarer:

 1. Lite nyfiken blir man kanske, hur det blir med julen, om man inte köperå mycket?

  undar
  En snål tomtemor

  SvaraRadera
 2. Fortsätt att skriva om ditt liv och leverne och om miljön, vetja.
  Man kan ju fortfarande ha"lite" köpstopp.

  SvaraRadera
 3. Hittade till din blogg nu under hösten och har alltså inte följt ditt äventyr från början. Men jag hoppas du fortsätter blogga, det skulle vara kul och intressant och se vilka erfarenheter/funderingar som dyker upp efter tex ett halvår med "tillåten konsumtion".

  Mig har du påverkat på det viset att jag försöker att inte "slentrianköpa" utan att verkligen fundera först om jag behöver prylen eller om jag redan har något jag kan använda istället. Både stort och smått, både möbler och disktrasor.

  SvaraRadera
 4. Jag hååler med ovanstående. Det vore intressant att veta hur ditt förhållingssätt har förändrats efter köpstoppet. Hur går du vidare helt enkelt. Fortsätt blogga och var ärlig. :)

  SvaraRadera
 5. Jag vill också fortsätta läsa. Jag är mycket intresserad av hur din "köpfasta" detta året påverkar dig framöver. För jag gissar att den har satt spår. Jag tycker du är en viktig motbild i dagens konsumtionssamhälle. Och mig inspirerar du!

  SvaraRadera
 6. Skriv om listan med saker du har att köpa efter nyår. Skule va kul att se vad du köper för att du behöver, och vad du kommer att köpa för att du får.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin