lördag 3 februari 2007

Ledig lördag

Morning Cup of Tea

Bild: dragonflysky

Idag tog vi en sväng på stan i det vackra vädret. Vi köpte faktiskt ingenting utan åkte hem och åt lunch trots att storebror föreslog att vi skulle äta på här och där. Istället lekte vi lite i Hagaparken och jag tittade in på en vernissage. Det var min kollegas särbo, F. Anders Österlin, som ställde ut färgglada oljor på Galleri Rita tillsammans med Birgitta Stenberg & Christer von Rosen.
Min mor fällde kommentare att Birgitta Stenberg såg mindre revolutionär ut på äldre dar.

Bett R World testar rättvisete- och choklad på sin blogg. Jag blir mycket köpsugen men jag har projekt "dricka upp alla tesorter som ligger och skräpar i skåpet" så det dröjer nog ytterligare en vecka eller två innan jag kan fylla på förråden. Jag har blivit ganska köpsugen rent generellt, jag fantiserar t. ex om att skicka iväg en stororder till Adlibris eller köpa upp mig på billigt smink från Åhlens. Än så länge har jag dock lyckats behärska mig, tack och lov. Dessutom kommer jag att få utlopp för min köplust i samband med att vi renoverar köket inom några månader.
En köksrenovering kan tyckas vara väldigt onödig då det egentligen inte är något större fel på vårt 60-tals kök. Linoleumgolvet är iofs väldigt slitet, köksfläkten tämligen värdelös och skåpsinredingen inte riktigt i fas med behoven på 2000-talet men det duger. Vi beslutade dock om renoveringen redan förra hösten eftersom vi skall lägga om våra lån under våren så rent tekniskt (teoretiskt?) faller det utanför köpstoppet - MEN jag har vissa "second thoughts" det får jag erkänna. Dessa kan visserligen även bero på att jag fasar för själva renoveringsdelen. Vi är inte några några hemmarfixarentusiaster, snarare tvärtom. Till en början föll vi för vår nuvarande lägenhet eftersom vi inte behövde göra iordning något, mcket praktiskt eftersom jag var i 6:e månaden när vi flyttade in. Vi är ganska bekväma av oss och efter ett tag blir man ju hemmablind och ser inte längre alla större och mindre skavanker. Jag är lite rädd att ett fint kök skall sätta press på oss att fiffa till resten av lägenheten, vi får väl se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin