måndag 26 februari 2007

Köpstopp - men inte på mat

eggs of many colors

Bild: woodleywonderworks

I helgen gjorde vi vår sedvanliga veckohandling på ICA Maxi. Trots en genomtänkt veckomatsedel och lite rabttkuponger gick maten på nästa 2000 kr. En anledning kan ju vara att jag försökte att välja ekologiska/rättvisemärkta produkter, en annan att jag köpte mycket mer "proteinmat" (fisk, skaldjur, ost & ägg) snarare än rotfrukter och kolhydratrika livsmedel som generellt sett är billigare. Dessutom köpte jag blöjor till lillasyster (200 kr) samt strumpor & mockasiner till Storebror (200 kr). Målet är en veckobudget på 1000 kr för 2 vuxna och 2 barn. Jag tar dessutom med mig mat till jobbet varje dag.

Hur mycket spenderar ni på mat? Hur mycket är normalt för en barnfamilj?Jag måste tipsa om det nya begreppet "fridge googling". Kanske kan det vara ett sätt att få ner matkostnaderna.
Från Handla ekologiskt I Göteborg har jag även fått tips om att Ekostore snart öppnar i Rooms gamla lokaler.


2 kommentarer:

 1. Intressant fråga - jag var tvungen att kolla:

  Senast månadens maxihandlingar har legat på:
  973 + 477 + 1345.
  Och så komplettering på livs:
  104 + 159 + 210

  Totalt 3268 i februari. Sedan kan J ha kompletteringshandlat lite också. Ganska lagom tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Vi lägger ner drygt 4000 i månaden skulle jag tro. På ICA och Coop och det som vi handlar där. Alltså inte bara mat, utan tvättmedel, blöjor, glödlampor, stearinljus och liknande också. Vi är två vuxna och en tvååring. Jag prioriterar bra mat. Ekologiskt odlad mat och så färsk som möjligt. Jag är snål, så jag tycker det är dyrt. Men jag är inte villig att pruta på kvalitén.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin