fredag 22 april 2011

Påskpyssel

påskägg

Här hemma varierar graden av påskpysslande i år blir det nog inte speciellt mycket. Dels så har barnen pysslat rätt mycket på fritids och dels föredrar jag pysslande som går att äta upp (som ägget på bilden ovan). Men 2008 skrev jag två inlägg om återvinningsrelaterat påskpysslande och i år bjuder jag på några fler!

Äggkartonger
Kring påsk äts det mycket ägg och de överblivna äggkartongerna kan man använda till mycket. The crafty crow har samlat en mängd olika pyssel bland annat dessa fina ugglor.

Ägg
Det är ganska lätt att göra marmorerade ägg med hjälp av lökskal men man kan också använda karamellfärg eller köpa speciella marmoreringsfärger i hobbybutiker. Istället för att slänga äggskalen i komposten kan du göra äggskalsmosaik. Att måla ägg med vattenfärg är en klassiker men det finns även en uppsjö av mer eller mindre avancerade tekniker som att använda vax eller spets för att skapa mönster.

Glad påsk!

5 kommentarer:

 1. Leka med maten är roligt, baka bröd (bullar) som ser ut som kycklingar är också kul.

  SvaraRadera
 2. Bra tips att göra påskbröd!

  SvaraRadera
 3. ägg blir det imorgon!
  ägghalvor med majonäs och räka och dill...

  SvaraRadera
 4. Pyssel som går att äta är underbart. Vi "råkade" måla massor med ägg så nu har vi ätit omelett på längden och tvären. Jättegott!

  SvaraRadera
 5. Här blev det mycket äggröra eftersom barnen övade på att blåsa ut ägg :-)

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin